Мій Шевченко
17 бер, 2023 0 Коментарів 537 Переглядів

Мій Шевченко

У Болехівському ліцею №2 «Науковий» на високому патріотичному рівні відзначили Шевченківські дні. Класні керівники та вчителі-предметники на першому уроці провели з учнями цікаві виховні бесіди про Генія українського народу. Бути українцем і не знати, хто такий Т.Г.Шевченко, сьогодні неможливо. Вчитель української мови та літератури Юхман О.М. та педагог-організатор Кіхтей І.Г. провели з учнями 6-х та 7-х класів патріотичну гру #ТГШ – «борітеся – поборете». Гра складалася з трьох турів: І тур «Втрачені слова», ІІ тур «Картини митця», ІІІ тур «Правда або дія». Між турами звучали пісні та твори Т.Шевченка у виконанні сучасних співаків, а саме: «Думи мої» (А.Пивоваров і Надя Дорофєєва), «Там у тополі» (А.Пивоваров та NK), «Заповіт» (Сергій Бабкін).

 Класні керівники 8-х класів Чижик Л.М. та Чижик М.Т. провели квест-гру «Шляхами Тараса». Квест складався змаршрутної карти із 10 зупинками. Також була проведена вікторина «Відгадай поезію Шевченка за емоджі», гра з глядачами. Михайло Тарасович продекламував вірш Богдана Томенчука присвячений Т.Г.Шевченку. на завершення гри пролунала пісня «Відкриваю Кобзар»у виконанні учениці Косик Ярини.

 Фукс Л.В. та Демків У.Я. разом зі своїми десятикласниками провели літературний квест «Як я знаю Т.Г.Шевченка». Учні декламували вірші, взяли інтерв’ю у вчителів та здобувачів освіти ліцею на знання біографії та творчості митця.

 Класні керівники 7-х класів Юсип Л.М., Филик Л.М. та вчитель української мови та літератури провели відкритий виховний захід «Пророче слово Кобзаря». На святі звучали слова Пророка та пісні у виконанні учениць Уханської Анастасії, Стасевич Ангеліни, Корпан Діани.
 Вчитель української мови та літератури та класний керівник 5-А класу Павелик Р.В. провела ряд заходів до цієї знаменної дати. З учнями 8-х класів був проведений онлайн-тест «Кобзартест», з п’ятикласниками – конкурс читців поезії «Шевченківськими стежками», з учнями 5-А класу – флешмоб «Іду з дитинства до Тараса».

 Вчителька образотворчого мистецтва Бунчак І.В. провела виставку-конкурс з учнями 3-5-х класів «Шевченко очима дітей».
 Класоводи 1-4-х класів провели для своїх вихованців ранкові зустрічі «Дітям про Великого Шевченка». Ліцеїсти 1-А класу під керівництвом класного керівника Досяк Н.Р. підготували проєкт «Тарас Шевченко – Великий Кобзар». Діти співали пісні, розмальовували ілюстрації до творів Тараса Григоровича. Учні 4-А класу (класний керівник Каричорт Л.Ю.) провели фотоквест «Знавець Шевченка», конкурс поезій, виготовили лепбук «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине! Ось де, люде, наша слава, слава України!» На уроках української мови розгадували кросворд та грали в  гру «З’єднай частини прислів’їв», «Виправ помилки та віднови вірш». Взяли участь у онлайн-конкурсі  «На Урок» «Таємниця генія Шевченка», Всеосвіта «Садок вишневий коло хати».

У Поляницькому ліцеї відзначили 209-ту річницю з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

З метою заохочення здобувачів освіти до вивчення творчої спадщини Великого Кобзаря в ліцеї були проведені такі заходи: - виховний захід «Тарас Шевченко - великий син України» (1-Б- 4-Б класи); - літературний квест «Шевченко - герой сучасності» (2-А...

Кобзарю, знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон...» (Ліна Костенко)

9 березня у Тисівському ліцеї відбувся літературно-музичний захід «Надихаємось словами Кобзаря». Його організувала Федорко Ольга Василівна, учитель української мови і літератури, за сприянням педагога-організатора (Іванюк Ольга Степанівна) та...

Літературно-музичне свято у Міжрічанському ліцеї

І став для нас Шевченко заповітом, Безсмертним, як саме людське життя. Ми будем славить перед цілим світом Живе й святе Шевченківське ім’я! В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам’ятає і шанує людство, що увібрали в себе живу душу...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація