Про реалізацію освітньої реформи «Нова українська школа» на Прикарпатті та роботу територіального управління служби судової охорони в області у 2019 році йшлося на  онлайн-нараді у ОДА
27 січ, 2020 0 Коментарів 618 Переглядів

Про реалізацію освітньої реформи «Нова українська школа» на Прикарпатті та роботу територіального управління служби судової охорони в області у 2019 році йшлося на онлайн-нараді у ОДА

Сьогодні, 27 січня 20200 року, на щотижневій онлайн-нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, яку провів заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів, підвели підсумки реалізації концепції «Нової української школи» в закладах загальної середньої освіти області у 2019 році. Крім цього, про роботу територіального управління служби в області доповідав під час щотижневої наради заступник начальника Богдан Тисленко. 
Участь у селекторній нараді взяли керуючий справами міськвиконкому Іван Ганчар, голова Болехівського міського суду Михайло Поляниця та начальник управління освіти міськвиконкому Ігор Сайко.

Директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович повідомив, що на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2019 році Івано-Франківщині з Державного бюджету виділена субвенція місцевим бюджетам в сумі 38961,8 тис. грн, а також передбачено співфінансування з місцевих бюджетів у сумі 5910,4 тис. гривень.  Робота проводилася  у трьох основних напрямках: закупівля сучасних меблів, комп’ютерного обладнання  та придбання дидактичних матеріалів.
Департаментом здійснено поставку та монтаж в повному обсязі в заклади загальної середньої освіти, а саме 1068 комплектів сучасних меблів для 9179 учнів та  213 комплектів комп’ютерного обладнання. Також з місцевих бюджетів та інших джерел фінансування на забезпечення кабінетів початкової школи у минулому році було використано 37833,1 тис. гривень. Зокрема, на придбання комп’ютерного обладнання  використано 13873,4 тис. грн, на придбання шкільних меблів – 17121,1 тис. грн, на пристосування – 2218,6 тис. грн, на придбання дидактичних матеріалів – 4619,8 тис. гривень.
Майже на 100 відсотків забезпечені комп’ютерним обладнанням  заклади освіти Богородчанського, Долинського, Косівського, Надвірнянського, Рожнятівського, Тисменицького районів, міст Коломия, Калуш та Яремче, об’єднані територіальні громади – Білоберізька, Верхнянська, Витвицька, Войнилівська, Дзвиняцька, Загвіздянська, Коршівська, Космацька, Ланчинська, Нижньовербізька, Переріслянська, П’ядицька, Ямницька та Яблунівська.
У 21 районах, містах та ОТГ забезпеченість закладів освіти складає від 80 до 50 відсотків, менше цього показника забезпечені заклади освіти у Верховинському, Городенківському і Калуському районах та Делятинській і Вигодській ОТГ.  
Станом на 1січня необхідно забезпечити 935 учнів шкільними партами та стільцями, що складає 5,7 відсотків від загальної кількості учнів.
Віталій Федорів доручив департаменту продовжувати тісну співпрацю з органами влади на місцях щодо використання коштів освітньої субвенції, їх корегування для забезпечення поставлених завдань.
Також посадовець як першочергове та актуальне визначив завдання з контролю за якістю харчування в освітніх закладах та доручив перевірити стан харчоблоків в школах. Наголошено, що при закупівлі продуктів необхідно в першу чергу звертати увагу на безпечності продуктів, а не тільки їх ціну. Відповідним службам доручено організувати перевірки меню, наявності посуду та відповідного обладнання у шкільних їдальнях. 

За інформацією управління освіти міськвиконкому, у 2019 році для закладів освіти Болехівщини придбано комп’ютерної техніки на 68 тис. грн.  Забезпечено усі заклади дидактичними матеріалами на суму 178.900 грн. Централізовано в школи надійшло 8 комплектів меблів.  Отримано  чотири мультимедійні комплекси (демонстративне полотно та проектор) та п’ять багатофункціональних пристроїв (друк, копіювання, сканування), які розподілені в заклади загальної середньої освіти: Болехівський академічний ліцей №1, Козаківська ЗОШ І-ІІІ ст., Поляницька ЗОШ І-ІІІ ст., Підберезька ЗОШ І-ІІ ст., Міжрічанська ЗОШ І-ІІІ ст.

Щодо роботи спеціального державного органу в системі правосуддя – служби судової охорони, доповідач проінформував, що територіальне управління на Прикарпатті розпочало свою роботу 5 вересня минулого року. Під його охороною перебуває 11 установ системи правосуддя в області. Тут створено 121 робоче місце. До кінця поточного року планують повністю укомплектувати підрозділ охорони, що дасть змогу взяти під охорону усі суди області. Проблемними питаннями підрозділу, за словами доповідача, є потреба в комплектуванні особовим складом у районних центрах області та недостатнє технічне оснащення районних судів – встановлення відеореєстраторів і камер IP-технології, виділення окремої лінії інтернет-зв’язку, постійної IP-адреси, переобладнання систем охорони.

Комісія визначила переможця конкурсу на посаду директора Козаківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Катерини

23 січня 2020 року під головуванням заступниці міського голови Тетяни Лугової відбулося чергове засідання конкурсної комісії щодо проведення конкурсу на посаду директора Козаківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Катерини Мандрик-Куйбіди. У роботі конкурсної...

Педагогів готують навчати поводженню з побутовими відходами

Днями спеціалісти департаменту освіти, науки та молодіжної політики та управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації спільно з ГО «Зелене серце Карпат» провели зустріч із фахівцями з дошкільної освіти управлінь...

«Міні-мен та міні-міс. Дошкільня – 2019»

Відповідно до плану роботи управління освіти на 2019 р, наказу управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради від 12.11.2019 р. № 316 «Про організацію та проведення міського шоу-конкурсу «Дошкільня – 2019» та з метою виявлення і...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація