Вітаємо! Вихованці БДЮТ здобули призові місця у Всеукраїнському та обласному конкурсах з писанкарства
20 травень, 2021 0 Коментарів 644 Перегляди

Вітаємо! Вихованці БДЮТ здобули призові місця у Всеукраїнському та обласному конкурсах з писанкарства

У березні Болехівський БДЮТ отримав рекомендацію від Івано-Франківського державного центру естетичного виховання згідно листа Українського державного центру позашкільної освіти про участь у Всеукраїнському конкурсі з писанкарства «Великодні писанки» в заочному/онлайн форматі у м. Житомирі.

Свої сили вирішили спробувати вихованки гуртка «Бісерне рукоділля» під керівництвом Долішної М.М., адже гурток займається писанкарством щороку перед Великоднем згідно з програмою. Було сформовано команду у складі керівника та двох гуртківців у старшій (14-18 р.) та молодшій (6-13 р.) вікових категоріях.

Підготовку довелося розпочати в умовах періоду суворого карантину та з дотриманням вимог епідеміологічної безпеки. Вивчали історію та символіку писанки, регіональні великодні традиції, тренувалися розписувати поверхню яйця.

Конкурс був доволі непростим. За його умовами наші учасниці, Долішна Оля та Півень Марія, виготовили тематичні композиції «Мотанка Берегиня» та «Дерево життя», для яких розписали по п’ять писанок із символами здоров’я, любові, роду, врожайності, добра та ін., а також ми зняли п’ятихвилинні відеоролики про роботу кожної з учасниць над їхніми композиціями, символіку створених писанок, родинні традиції. Готові композиції ми надіслали поштою на адресу Житомирського центру.

Окремо відбувся контрольний розпис писанок онлайн на платформі GoogleMeet. Протягом години кожна з учасниць мала виконати розпис писанки. Кожна вікова категорія отримала конкретне завдання – візерунок відповідної складності.

Було нелегко, проте ми впоралися! І отримали хороші результати наших зусиль: за попереднє завдання, композицію і відео, ІІІ місце здобула Півень Марія, а за підсумками контрольного розпису ІІ місце отримала Оля Долішна.

Загалом у конкурсі взяли участь 72 учасники з різних куточків України!

Паралельно зі всеукраїнським конкурсом гуртківці БДЮТ готувалися і до щорічного обласного конкурсу з писанкарства, організованого Івано-Франківським державним центром естетичного виховання. Розписували писанку відповідно до місцевих традицій і символів, у трьох вікових категоріях. І теж маємо призерку: у середній віковій категорії  ІІІ місце здобула Ільницька Соломія, гурток «Бісерне рукоділля», кер. Долішна М.М.

Учасники конкурсів здобули неоціненний і цікавий досвід, нові знання та вміння, а також багато позитивних емоцій!

На захист природи
Новини освіти травень. 2021

На захист природи

Шлях до високої екологічної культури лежить через ефективну екологічну освіту і виховання, яка на порозі третього тисячоліття стала необхідною складовою гармонійного, екологічного безпечного розвитку. Особлива роль в екологічному вихованні належить...

Переможці ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку та декоративно –

З метою залучення дітей різного віку до вивчення та популяризації правил пожежної та техногенної безпеки, формування у них громадського світогляду і громадської позиції в цих питаннях, а також виховання культури безпеки життєдіяльності, в період з 1...

Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури

Вітаємо лауреата Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти Микитин-Гончарук Мар'яну Михайлівну У квітні 2020 року відбувся Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури для...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація