Соціальна підтримка військовослужбовців на території громади здійснюється на державному, обласному та місцевому рівнях
10 лют, 2023 0 Коментарів 471 Перегляд

Соціальна підтримка військовослужбовців на території громади здійснюється на державному, обласному та місцевому рівнях

Працівники відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому розповіли, яку підтримку можуть отримати військовослужбовці на Болехівщині.
Після набуття статусу: «учасника бойових дій», «особи з інвалідністю внаслідок війни», «члена сім’ї загиблого Захисника або Захисниці України» військовослужбовці та/або члени їх сімей користуються пільгами та соціальними гарантіями, передбаченими Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Які заходи підтримки на державному рівні
Соціальний і правовий захист військовослужбовців здійснюється згідно із Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».
Відтак, військовослужбовці мають право на грошове забезпечення, медичну допомогу, освіту, навчання, безплатний проїзд та інше.
Законом передбачено пільги на проїзд, знижка на житлово-комунальні послуги, заходи із психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, соціально-професійної адаптації, пільги при сплаті податків, зборів, мита тощо.

Допомога на обласному рівні 
Розпорядженням голови облдержадміністрації від 23.08.2022 року №288затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету матеріальної допомоги учасникам бойових дій, іншим ветеранам війни Івано-Франківської області та членам їх сімей. Відповідно до статусу (учасник бойових дій, особа з інвалідністю внаслідок війни, член сім’ї загиблого, член сім’ї зниклого безвісти) мають право на матеріальну допомогу на лікування,  у зв’язку з втратою члена сім’ї, до роковин трагедії.

Підтримка на місцевому рівні
З метою надання додаткових соціальних гарантій в Болехівській громаді діє міська Програма підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 20.02.2014 року.
Відповідно до Програми виплачується:
  • одноразова матеріальна допомога членам сімей загиблих до Дня пам’яті захисників України, які загинули (пропали безвісті) у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну  цілісність України;
  • матеріальна допомога на лікування особам, які залучалися і брали участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року (в т.ч. які брали участь в АТО/ООС;
  • матеріальна допомога особам, які залучалися і брали участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року (в т.ч. які залучалися і брали безпосередню участь в АТО/ООС), сім’ям загиблих, зниклих безвісті, до роковин трагедії.
Детальніше про отримання допомоги та підтримки можна дізнатися в управлінні праці та соціального захисту  населення міськвиконкому за адресою: м.Болехів, вул.С.Стрільців, 22; контактний телефон: 34286.

На світлинах: допомога в оформленні документів пораненому військовослужбовцю  для одержання матеріальної допомоги з місцевого та обласного бюджетів.

Період перебування у полоні зарахують до страхового стажу

19 листопада набуває чинності Закон України від 26.01.2022 р. № 2010-IX “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”. Законом...

ℹ️Пенсії членам сімей загиблих військовослужбовців підвищили в середньому на 1,5 тисячі гривень

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що у квітні здійснено перерахунки пенсій членам сімей загиблих військовослужбовців. За результатами перерахунків більше 2,2 тисяч людей отримали збільшення пенсій в середньому на 1,5...

Після припинення воєнного стану в Україні добровольці тероборони, утвореної територіальною

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів звернувся до Міністерства у справах ветеранів України щодо стану виконання Закону України від 15.03.2022 за реєстр. № 2121-IX «Про внесення змін до деяких законів...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація