Легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення – на контролі
10 бер, 2023 0 Коментарів 355 Переглядів

Легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення – на контролі

З метою надання методичних рекомендацій та практичних порад щодо дотримання вимог трудового законодавства, рейдова робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення виконавчого комітету Болехівської міської ради, за участю спеціалістів управління праці та соціального захисту населення, відділу економіки, інвестицій та туризму, фінансового управління, Болехівського відділу Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу серед підприємців Болехівської ТГ щодо неприпустимості допуску до роботи неоформлених працівників.

Так,  за період з початку року проведена робота з 42 суб’єктами господарської діяльності, що здійснюють діяльність у Тисові, Міжріччі, Гузієві та Болехові.

Також надається консультативна допомога щодо укладення з працівниками трудових договорів, оплати праці, можливості укладення  та реєстрації колективного договору.

Попри те, що робота рейдової робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у цьому напрямку дуже важлива і необхідна, громадяни повинні зрозуміти, що їм теж варто підключитися до вирішення цієї проблеми.
Ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які повинні просто не погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами.

Суспільство має усвідомити, що легалізація заробітної плати - це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 265 КЗпП України юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Легалізація заробітної плати актуальне питання сьогодення

4 жовтня 2022 року спеціалістами Управління Держпраці в Івано-Франківській області, Калуського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету...

Інформаційно-роз'яснювальна робота

Кожний суб’єкт господарювання в реаліях воєнного часу повинен працювати чітко та налагоджено, дотримуючись всіх вимог трудового законодавства, швидко реагувати на будь-які зміни у ньому. Щоб допомоги підприємствам, установам, підприємцям нашого...

Відбулося засідання робочої групи з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

29 січня 2021 року відбулося планове засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення під головуванням першого заступника міського голови В.Юрочка. В засіданні робочої групи взяли участь...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація