ЩО ТАКЕ СТРАХОВИЙ СТАЖ, АБО ЧОМУ ВАЖЛИВО ПРАЦЮВАТИ ЛЕГАЛЬНО
13 бер, 2023 0 Коментарів 284 Перегляди

ЩО ТАКЕ СТРАХОВИЙ СТАЖ, АБО ЧОМУ ВАЖЛИВО ПРАЦЮВАТИ ЛЕГАЛЬНО

Погоджуючись на працю без належного оформлення працівник крім соціальних гарантій втрачає також страховий стаж. Не завжди молода людина задумується про те, який розмір пенсії її чекає в майбутньому. Але нерідко зустрічаються ситуації, коли працівник, який вже набув пенсійного віку раптом виявляє, що страхового стажу для нарахування та отримання пенсії не достатньо.
    Коли з якихось причин роботодавець не сплачує обов’язкові платежі та внески за своїх найманих працівників, то періоди, за які не сплачено внески «випадають» із страхового стажу найманого працівника та не включаються в заробіток для розрахунку розміру пенсії.
     Найчастіше це буває, коли працівник погоджується працювати нелегально, без офіційного оформлення. Що таке страховий стаж – період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню  та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок.
   Існує пряма залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. Таким чином, чим більший страховий стаж та заробіток, з якого сплачений єдиний соціальний внесок, тим більше пенсія буде в майбутньому!
     Тому найкращим способом убезпечити своє майбутнє вже сьогодні – влаштуватися працювати офіційно та вимагати від роботодавця декларувати заробітну плату в повному обсязі.
  Можна скористатися ще одним виходом із ситуації, коли не вистачає страхового стажу – докупити його. Але ця покупка ця покупка не з дешевих. Наприклад, один рік стажу обійдеться у понад 35 тисяч гривень.

Легалізація заробітної плати актуальне питання сьогодення

Надзвичайно актуальним питанням сьогодення було і залишається легалізація зайнятості та заробітної плати населення, оскільки саме від величини страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати, з якої сплачені внески залежить рівень...

ЯК ПРАЦІВНИКУ ПЕРЕВІРИТИ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН І СПЛАТУ СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ РОБОТОДАВЦЕМ

Страховий стаж і сплата ЄСВ гарантують працівникам соціальний захист: оплату лікарняних, допомогу на випадок безробіття, нещасного випадку на роботі чи професійного захворювання, пенсію. Перевірте оформлення трудових відносин, своєчасність і повноту...

Детінізація заробітної плати та легалізація трудових відносин.

У нинішніх кризових умовах актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація