Мінсоцполітики: У 2020 році в Україні запрацює Державна соціальна служба
19 гру, 2019 0 Коментарів 708 Переглядів

Мінсоцполітики: У 2020 році в Україні запрацює Державна соціальна служба

Вчора на черговому засіданні Уряду було схвалено ініційовану Міністерством соціальної політики України постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання Державної соціальної служби України», що дає можливість розпочати її роботу у 2020 році.
Як зазначила міністр соціальної політики Юлія Соколовська, Уряд затвердив Положення про Державну соціальну службу України.
За словами очільниці відомства, Державна соціальна служба буде відповідати за реалізацію державної політики у сфері контролю за наданням соціальних виплат, додержанням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки.
«Служба стане цивілізованим та прогресивним інструментом для того, щоб усі були переконані, що допомогу отримують ті, хто потребують, і що кошти соціальної сфери не є предметом для шахрайства та маніпуляцій», – підкреслила Юлія Соколовська.
Міністр соціальної політики запевнила, що запровадження дієвого контролю з боку держави дозволить посилити адресність державних виплат та надавати їх найбільш незахищеним верствам населення.

Мінсоцполітики: Закон України «Про соціальні послуги» вступає в дію з 1 січня 2020 року

Об’єднані територіальні громади повинні підготуватися до нового Закону «Про соціальні послуги», який набуде чинності 1 січня 2020 року. Про це у ході прес-конференції «Соціальні послуги в громадах - досягнення та виклики» за підтримки Solidarity...

З наступного тижня запрацює урядова лінія для людей з інвалідністю

У понеділок, 2 грудня, міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила про запуск роботи call центру для людей з особливими потребами. Про це стало відомо на Форумі «Відкритий простір», організованому Міністерством соціальної політики та...

Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги: умови призначення і виплати

Непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація