Автошколи для осіб з інвалідністю
05 бер, 2024 0 Коментарів 63 Перегляди

Автошколи для осіб з інвалідністю

       В Автошколах для осіб з інвалідністю ви можете отримати послуги з вивчення теорії та здобути практичні навички водіння автомобіля; скласти теоретичний та практичний іспити – після чого отримати посвідчення водія. А за потреби, перенавчитися / отримати навички керування автомобілем з ручним керуванням.
Це унікальні школи, які реалізовані МВС України в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Вони покликані створити рівні можливості для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем – надаючи цілісну та якісну державну послугу.
Наші переваги:
сертифіковані та спеціально розроблені навчальні програми, адаптовані до потреб осіб з інвалідністю;
сертифіковані та сучасні учбові автомобілі з ручним керуванням;
навчання і складання іспитів в інклюзивних приміщеннях;
досвідчені викладачі, які зрозуміють та допоможуть;
можливість індивідуального навчання за зручним графіком.
В Автошколах знайдуть підхід до кожного, щоб ви могли отримати якісні та доступні послуги. Якщо ви не можете приїжджати на очні заняття – є можливість вчитися онлайн. А на практичні заняття вам таки доведеться приїхати, але за вашим бажанням графік може бути гнучким.
Ми надаємо можливість навчатися як індивідуально, так і у складі змішаних інклюзивних груп, які об’єднують як осіб з інвалідністю, так і без інвалідності. Усього на навчання майбутніх водіїв з інвалідністю виділяють 11 тижнів з яких 4 тижні йде теорія та 7 – практика. В одній групі буде не більше ніж 30 осіб.
4 етапи для вступу в Автошколу:
пройдіть медико-соціальну комісію та отримайте довідку про причину та групу інвалідності;
пройдіть медичний огляд та отримайте довідку про можливість керувати Т/С;
виберіть Автошколу для теоретичної та практичної підготовки;
Автошколи для осіб з інвалідністю працюють і приймають охочих у п’яти регіонах України (Київська область, Львівська область, Хмельницька область, Кіровоградська область, Дніпропетровська область).
У Львівському державному університеті внутрішніх справ триває набір на курси з підготовки водіїв категорії «В» з числа осіб з інвалідністю з порушеннями опорно-рухового апарату. 
Курси включають теоретичну та практичну підготовки й загалом тривають 11 тижнів.
Навчання проводять досвідчені викладачі за адресою:місто Львів,вул. М. Кривоноса, 1.
Тут створено усі умови для комфортного перебування осіб з інвалідністю. При вході облаштовано пандуси, є окремий санвузол, спеціальна аудиторія та учбові автомобілі.
Аби долучитися до набору, потрібно:
1. Пройти медико-соціальну експертну комісію, яка визначає медичні показання на право одержання особою автомобіля та протипоказання до керування ним. Крім цього, отримати довідку комісії про групу та причину інвалідності.
2. Пройти медичний огляд кандидатів у водії транспортних засобів в будь-якому закладі охорони здоров'я, який проводить огляд таких осіб. Отримати медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом.
3. Надати до університету такі документи:
  • копію паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство чи спеціальний статус;
  • копію одного з передбачених Податковим кодексом України документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідної категорії;
  • одну кольорову фотокартку розміром 3,5 х 4,5 см.

Не можна відмовляти особі з інвалідністю у працевлаштуванні, якщо медико-соціальна експертиза не

Згідно зі статтею 17 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», відмова в укладенні трудового договору або в просуванні по службі, звільнення з ініціативи адміністрації, переведення особи з інвалідністю на...

До уваги осіб з інвалідністю

Міністерство соціальної політики України в межах реформування процесів надання соціальних послуг особам з інвалідністю працює над створенням дієвої інклюзивної системи, спрямованої насамперед на забезпечення для осіб з інвалідністю всіх можливостей...

З наступного тижня запрацює урядова лінія для людей з інвалідністю

У понеділок, 2 грудня, міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила про запуск роботи call центру для людей з особливими потребами. Про це стало відомо на Форумі «Відкритий простір», організованому Міністерством соціальної політики та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація