Перелік категорій ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання
25 бер, 2024 0 Коментарів 75 Переглядів

Перелік категорій ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання

Від початку повномасштабної війни Уряд почав виплачувати внутрішньо переміщеним особам допомогу на проживання. Вона підтримує людей, що облаштовуються в нових громадах.


Від 1 березня виплату цієї допомоги для окремих категорій переселенців продовжено ще на 6 місяців. Передусім – для людей, які не можуть працювати, доглядають дітей або важко хворих чи осіб з інвалідністю, не мають доходів або мають низькі доходи.


Сьогодні Уряд уточнив перелік таких людей, тож щоби дізнатися, хто має право на продовження виплат – дивіться нашу інфографіку.


Крім того, збільшений і період подання заяв на перепризначення виплат – до 30 квітня 2024 р. Ті, хто подадуть заяви у квітні, отримають кошти і за березень. Якщо ж подати заяву у травні, то допомога буде призначена з місяця звернення, тобто також з травня.


ВАЖЛИВО! Протягом двох місяців після призначення допомоги, ВПО, які не працюють і не доглядають за дітьми чи особами з інвалідністю, мають сприяти своїй зайнятості. Якщо цього не робити – виплату допомоги буде припинено.


Більше читайте на нашому сайті: https://www.msp.gov.ua/news/23612.html

Алгоритм продовження виплат на проживання для ВПО з 1 березня 2024 року за Заявою від Міністерство

Алгоритм продовження виплат на проживання для ВПО з 1 березня 2024 року за Заявою від Міністерство соціальної політики України ✅️ Якщо ви належите до однієї з зазначених категорій, – виплати будуть призначені АВТОМАТИЧНО на 6 місяців, заяву подавати...

Зміни у порядку призначення виплат для ВПО: найбільш незахищені громадяни і родини у скруті

11 липня Уряд прийняв постанову «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО. Допомога на проживання для ВПО – один з найбільш важливих інструментів для підтримки...

Щодо автоматичного продовження терміну виплат державних соціальних допомог

27 грудня 2022 року Уряд ухвалив Постанову № 1460, якою вніс зміни до Постанов Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2021 р. № 1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація