Роботодавців штрафуватимуть за дискримінацію у вакансіях
31 травень, 2022 0 Коментарів 358 Переглядів

Роботодавців штрафуватимуть за дискримінацію у вакансіях

      Мінекономіки розробило проект постанови КМУ “Про затвердження Порядку сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України “Про рекламу” щодо реклами про вакансії (прийом на роботу)”.
      Проект розроблено на виконання вимог абз. 2 п. 4 розділу І Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі”.
    Стаття 241 Закону України “Про рекламу” містить вимоги до рекламодавців – замовників реклами про вакансії (прийом на роботу) для її виробництва та/або розповсюдження.
     Законом України від 10.09.2021 р. № 1750-IX “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі” внесено зміни до Закону України “Про рекламу”.
    Так, частину третю статті 241 Закону України “Про рекламу” викладено у новій редакції: “у разі порушення вимог цієї статті рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку” (абзац другий пункту 4 розділу І Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі”).

ФОПів зобов’яжуть укладати колективні договори, а роботодавцям посилять відповідальність

Оприлюднено текст урядового законопроекту № 5266 щодо застосування колективних договорів та заборони дискримінації при працевлаштуванні. Зокрема, проектом акта пропонується передбачити можливість укладення колективного договору фізичними особами,...

Нове у законодавстві!

23 липня в газеті «Урядовий Кур'єр» була опублікована постанова Кабміну від 08.07.2020 №617 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України». Постановою внесені зміни до Порядку здійснення державного контролю за додержанням...

„Гроші ходять за людиною”

З 2019 року запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом „гроші ходять за людиною”, що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг. Верховною...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація