Наш дім – Україна! Живи і працюй в Україні!
14 сер, 2023 0 Коментарів 209 Переглядів

Наш дім – Україна! Живи і працюй в Україні!

Під таким гаслом сьогодні, 11 серпня 2023 року, за ініціативи голови Івано-Франківської військової адміністрації Світлани Онищук відбувся ярмарок вакансій для прикарпатців та нових жителів нашої області - внутрішньо переміщених осіб, організатором якого є Івано-Франківська обласна служба зайнятості.
«Працевлаштування є одним із найважливіших напрямків підтримки внутрішньо переміщених осіб. Ми продовжуємо працювати разом із органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, міжнародними та громадськими організаціями, щоби переселенці змогли адаптувалися на новому місці, на Прикарпатті», - підкреслила заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмила Сірко.
Директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк зазначив: «Основна мета організації ярмарку вакансій -  сприяння у працевлаштуванні безробітних та шукачів роботи, в тому числі внутрішньо переміщених   осіб  на вакантні посади з повним соціальним пакетом та достойною заробітною платою, які сьогодні презентують роботодавці області». 
Понад 200 вакантних посад для вимушених переселенців представили 50 роботодавців під час  заходу. Консультували та презентували свої послуги та вакансії також Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної військової адміністрації, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, Головне управління Національної соціальної сервісної служби в Івано-Франківській області.
До участі у ярмарку вакансій долучилися 10 громадських організацій та благодійних фондів, міжнародні донори та партнери, які презентували свої проєкти щодо сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. 
В рамках ярмарку вакансій працівники служби зайнятості надавали професійні консультації щодо послуг служби зайнятості з рекрутингу, профнавчання та отримання ваучера, інформацію про найактуальніші вакансії на ринку праці області та за її межами, в тому числі з наданням житла, а також застосовувались профорієнтаційні методики, які допомогли дізнатися про власні професійні схильності шукачів роботи.
Для найменших відвідувачів діяла локація, де малеча взяла участь у конкурсі загадок та малюнків, пройшла різноманітні завдання та квести, пов’язані з визначенням схильності до певного виду професій.

До відома:
Від початку 2023 року 1072 особи з числа внутрішньо переміщених осіб перебували на обліку в обласній службі зайнятості. 
За сприяння служби зайнятості 343 особи працевлаштовано. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 7 осіб. Крім того, 66 осіб були залучені  до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. 81 особа проходила професійне навчання, 56 осіб отримали ваучер на навчання та підвищення кваліфікації. 6 осіб отримали мікрогрант на започаткування або розвиток власної справи.  




Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
(066) 3711836

Понад 6 тисяч осіб були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості від початку року

У січні – липні 2023 року з філіями обласного центру зайнятості співпрацювало 3,0 тис. роботодавців. В базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 7,7 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості було укомплектовано 5,6 тис. вакансій, рівень...

Відбувся інформаційний захід для внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні, 15 червня 2023 року, в Муніципальному центрі дозвілля за сприяння Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за участю соціальних партнерів, представників благодійних, волонтерських організацій та органів...

Понад 30 тисяч осіб скористалися послугами обласної служби зайнятості у 2022 році

З січня по грудень 2022 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 30,2 тис. осіб, з яких 25,3 тис. мали статус безробітного. За сприяння обласної служби зайнятості у 2022 році працевлаштовано 12,4 тис. осіб, зокрема 10,2 тис....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація