Незмінну трійку лідерства знову посідає Івано-Франківщина серед регіонів з найбільшою кількістю позитивних рішень Державного центру зайнятості щодо надання мікрогрантів
18 жов, 2023 0 Коментарів 1 583 Перегляди

Незмінну трійку лідерства знову посідає Івано-Франківщина серед регіонів з найбільшою кількістю позитивних рішень Державного центру зайнятості щодо надання мікрогрантів

За результатами сімнадцятого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів Івано-Франківська область знову у трійці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень, а за підсумками січня-вересня 2023 року наша область у п’ятірці лідерів за загальною кількістю отримувачів мікрогрантів.
Так, згідно результатів урядової програми «єРобота», у сімнадцятому періоді подачі заяв на отримання мікрогрантів 26 жителів Прикарпаття отримали позитивне рішення від Державного центру зайнятості та зможуть скористатися коштами гранту на започаткування або розвиток власної справи.  
Загалом, від початку року 301 підприємець з Прикарпаття, в тому числі 9 внутрішньо переміщених осіб, вже отримали мікрогрант на розвиток свого бізнесу на суму 73 млн. грн. Після отримання коштів мікрогранту дані особи зобов’язані створити 631 нове робоче місце.
Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. Найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів мікрогранту є: тимчасове розміщування й організація харчування, загальна медична практика, відкриття спортивно-оздоровчих центрів, надання стоматологічних послуг та послуг з ремонту і обслуговування автомобілів.
Нагадуємо, що урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.  
Обов’язковою умовою надання коштів мікрогранту є створення нових робочих місць. Згідно даної урядової програми українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.
Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду ведення підприємницької діяльності. Для цього потрібно: скласти бізнес-план, подати документи через портал «Дія», захистити бізнес-план, отримати позитивне рішення та відкрити рахунок в банку, отримати кошти та розпочати свою діяльність.
Івано-Франківський обласний центр зайнятості щоденно надає консультації у телеграм-каналі https://t.me/DCZ_IF та щовівторка о 10:00 год проводить онлайн-консультування щодо отримання мікрогрантів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.22 №738 (зі змінами) «Деякі питання надання грантів бізнесу» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/738-2022-%D0%BF#n19. 
Щоб взяти участь у онлайн-консультуванні вам необхідно попередньо заповнити анкету учасника https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqPmEF4qEBXeoMP5tD90q9KW7ZL1D3uEOepXBZqdeGMnHBVw/viewform?usp=sf_link  та перейти за посиланням для участі в онлайн-зустрічі https://us05web.zoom.us/j/5820263441?pwd=MkNRM2pmRXhFQTJ5c1Q0c1UrYjBCUT09  (Ідентифікатор конференції - 5820263441. Код доступу - 12345678).

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
 (066) 3711836

Івано-Франківщина знову у трійці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним

За результатами шістнадцятого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів Івано-Франківська область знову у трійці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень, а за підсумками...

Від початку року 199 подавачів заяв з Івано-Франківщини отримали позитивне рішення Державного

За підсумками тринадцятого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів, який тривав з 17 по 30 липня 2023 року, Івано-Франківська область посіла третє місце за кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень. Нагадуємо, що...

Від початку року 144 подавачі заяв з Івано-Франківщини отримали позитивне рішення Державного центру

За підсумками десятого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів, який тривав з 5 по 18 червня 2023 року, Івано-Франківська область посіла третє місце за кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень. Нагадуємо, що урядова...

0 Коментарів

Авторизація