Карантин - не перешкода: служба зайнятості продовжує працювати
17 кві, 2020 0 Коментарів 475 Переглядів

Карантин - не перешкода: служба зайнятості продовжує працювати

Незважаючи на введення карантину та встановлення обмежувальних заходів з метою захисту здоров’я громадян, державна служба зайнятості продовжує працювати. З урахуванням прийнятих Урядом рішень, зокрема згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» на період карантину усі консультації шукачам роботи та зареєстрованим безробітним, які пов’язані з отриманням соціальних послуг та матеріального забезпечення, надаються різними засобами дистанційної комунікації.
Нагадуємо, що на період карантину процедуру реєстрації в службі зайнятості спрощено. Відтепер для реєстрації потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного https://is.gd/6wW4ph та призначення допомоги по безробіттю https://is.gd/o8O5Cg
Дані заяви ви можете подати у робочі дні та робочі години, вибравши один з двох способів: на електронну пошту філії/центру зайнятості, де вам зручно обслуговуватися (https://ifr.dcz.gov.ua/novyna/uvaga-vazhlyva-informaciya-dlya-vidviduvachiv-sluzhby-zaynyatosti), або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в філії/центрі зайнятості.
Статус безробітного надається особам з першого дня реєстрації у службі зайнятості за заявою без вимог до підходящої роботи. Допомога по безробіттю призначається з першого дня реєстрації безробітного на підставі поданої заяви. 
Виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним філії/центру зайнятості, за умови підтвердження безробітним наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби тощо).
Після завершення карантину впродовж 10 днів до філії/центру зайнятості необхідно буде подати оригінали ваших документів.
Наразі на Прикарпатті є вакансії слюсаря-ремонтника, слюсаря-сантехніка, швачки, продавця продовольчих товарів, водія навантажувача, майстра шляхового, а також терміново потрібен лікар, медична сестра, молодша медична сестра, лікар ветеринарної медицини, кухар, електрогазозварник, менеджер з персоналу, головний енергетик.
До відома: з початку карантину, з 12 березня 2020 року, до Івано-Франківської обласної служби зайнятості звернулося 2233 особи.
Відділ інформаційної роботи 
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а
м.Івано-Франківськ, 
76002
(0342) 755614
(097) 7030730

Під час карантину збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, яка набула чинності 18 квітня 2020 року, розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю...

Знайомилися з сучасними джерелами вакансій та перевагами легальної зайнятості

28 січня 2020 року фахівці Болехівської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості провели для безробітних осіб інформаційний семінар із загальних питань зайнятості та майстер-клас «Сучасні джерела пошуку роботи». Учасники заходів...

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості у 2019 році, становила 47,7 тисячі

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості у 2019 році, становила 47,7 тисячі.В базі даних обласної служби зайнятості у 2019 році налічувалось 52,9 тис. вакансій, на які за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 47,7 тисяч...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація