На Верховинщині локалізують випадок сказу
15 чер, 2020 0 Коментарів 597 Переглядів

На Верховинщині локалізують випадок сказу

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки (1 гол.), яка належала громадянину смт. Верховина Івано-Франківської області.
Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 10.06.2020 р. № 001157 п.м./20.)
З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при Верховинській районній держадміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено присілок Багни Верховинської селищної ради неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження. 
В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.
Інформація для власників домашніх тварин:
Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Будьмо відповідальними: порушення протиепідемічних вимог призведене до зняття пом’якшувальних

З початку травня в Україні та Прикарпатті відбулось уже декілька етапів послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. З травня в Івано-Франківській області працюють агропродовольчі...

Весілля в умовах карантину: рекомендації та застереження

Через карантинні обмеження, пов’язані з поширенням нової коронавірусної інфекції (COVID-19), десятки пар, що вирішили одружитись, стали цьогоріч заручниками ситуації. Найбільш очікуване свято, яке планували довгі місяці, довелося переносити, або ж...

Лабораторії Держпродспоживслужби проводять дослідження у сфері санітарного та епідемічного

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.03.2007 р. № 348, Державна санітарно-епідеміологічна служба ліквідована; на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладено завдання і функції з реалізації...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація