COVID-19: як в ресторанах Прикарпаття дотримуються карантинних обмежень
13 сер, 2020 0 Коментарів 406 Переглядів

COVID-19: як в ресторанах Прикарпаття дотримуються карантинних обмежень

Ситуація з поширенням COVID-19 в Україні залишається напруженою, особливо в деяких регіонах. Так, станом на ранок 13 серпня на Івано-Франківщині  зафіксовано 138 нових хворих.
Представники центральної та місцевої влади закликають жителів області та суб’єктів господарювання   до неухильного дотримання вимог постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 р.  «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».  Адже до стрімкого зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію призводить, головним чином,  порушення карантинних обмежень та протиепідемічних вимог.
За даних обставин, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щоденно, включаючи вихідні дні, проводять моніторингові відвідування цілого ряду підконтрольних об’єктів з метою перевірки  дотримання  протиепідемічних заходів.
Нагадаємо, що згідно рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 03.08.2020 р., в Тисменицькому районі та місті Івано-Франківську встановлено «помаранчевий» рівень епіднебезпеки,  який передбачає ряд заборон,  зокрема:
проведення масових заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. м площі будівлі або території, де проводиться захід;
-  діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
-  робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів та закладів  громадського харчування;
-  діяльність спортивних залів, фітнес-центрів   та інші.
Протягом минулих вихідних (08-09 серпня) фахівці Держпродспоживслужби провели моніторингові перевірки закладів громадського харчування області.
Так, всього перевірено 268 закладів, з яких працювали 213. Масові заходи проводились в 97 закладах,  порушення протиепідемічних вимог виявлено в 38 з них  (39 відсотків).
Весілля приймали в 44 закладах, з них в 27 випадках було зафіксовано  порушення протиепідемічних вимог  (61 відсоток). 
Цифри свідчать самі за себе: показники порушень залишають стабільно високими.
Головне управління просить усіх охочих – представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та просто небайдужих краян – долучатись до моніторингових відвідувань закладів громадського харчування   як щоденно,  так і наступних вихідних – 15-16 серпня.
Звертаємо увагу: має місце ініціатива мера Івано-Франківська щодо звернення до органів центральної влади з метою дозволу на роботу спортивних та фітнес-клубів в адміністративних районах з «помаранчевим» рівнем епіднебезпеки.  
Крім того, сьогодні очікується анонсоване в ході брифінгу міністром охорони здоров’я М.Степановим  засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС,  на якому можливо буде оновлено рівні небезпеки поширення COVID-19 в Україні,   та  внесені відповідні зміни  до постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 р. «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».  
Тому наголошуємо: Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області буде діяти та виконувати визначені повноваження лише згідно офіційно прийнятих рішень органів влади!

Держпродспоживслужба Прикарпаття встановила порушення протиепідемічних вимог в 70 відсотках

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області продовжує роботу щодо контролю за станом організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування. Так, 12 липня спеціалістами Головного управління...

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини: перевірки стануть жорсткішими із залученням ЗМІ та

Після послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19,показники захворюваності населення Івано-Франківщини стабільно зростають, а загальна епідемічна ситуація в області залишається...

Будьмо відповідальними: порушення протиепідемічних вимог призведене до зняття пом’якшувальних

З початку травня в Україні та Прикарпатті відбулось уже декілька етапів послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. З травня в Івано-Франківській області працюють агропродовольчі...

0 Коментарів

Авторизація