На Богородчанщині та Тлумаччині виявлено випадки сказу
27 лис, 2020 0 Коментарів 414 Переглядів

На Богородчанщині та Тлумаччині виявлено випадки сказу

За результатами Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці, шо наблизилась до людських осель в с. Старуня Богородчанського району Івано-Франківської області (звіт про результати дослідження патматеріалу від 25.11.2020 р. № 002939 п.м./20).
Крім того, відповідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 25.11.2020 р. № 002938 п.м./20, Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби виявлено сказ домашньої кози (був контакт з лисицею) в с. Смерклів Тлумацького району Івано-Франківської області.
З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при Богородчанській та Тлумацькій районних держадміністраціях, рішенням яких затверджено плани заходів з ліквідації сказу, визначено с. Старуня Богородчанського району та с. Смерклів Тлумацького району Івано-Франківської області неблагополучними територіями та накладено карантинні обмеження. 
В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН
  
Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Випадки африканської чуми свиней виявлено в Одеській та Полтавській областях

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області в особистому селянському господарстві в с. Кам’яне Савранського району Одеської області зареєстровано випадок на захворювання африканську чуму свиней....

На території міста Івано-Франківська виявлено сказ лисиці

7 жовтня 2020 року до Івано-Франківської міської державної лікарні ветеринарної медицини поступило повідомлення про те, що у ніч з 6 на 7 жовтня в особисте господарство, яке розташоване по вулиці Чорновола, забігла лисиця. Собака, яка утримується в...

На Верховинщині локалізують випадок сказу

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки (1 гол.), яка належала громадянину смт. Верховина Івано-Франківської області. Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація