Доходи громадян від продажу одного легкового автомобіля не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб
20 січ, 2020 0 Коментарів 454 Перегляди

Доходи громадян від продажу одного легкового автомобіля не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб

Порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб операцій з продажу або обміну фізичними особами об’єктів рухомого майна визначений ст. 173 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями. Про це нагадують в Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.
Зокрема, платниками податку на доходи фізичних осіб є,  фізичні особи – резиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні.
Відповідно до п. 173.1 ст. 173 Податкового кодексу дохід, отриманий платником податку від продажу  чи обміну протягом звітного року двох та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда підлягає оподаткуванню за ставкою 5 відсотків.
Як виняток, дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.
Отже, доходи, отримані фізичною особою – резидентом від продажу протягом звітного року одного легкового автомобіля, одного мотоцикла та одного мопеда, не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

На Долинщині та Болехівщині до бюджету надійшло майже 363 мільйона гривень податку на доходи

Як повідомили в Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області протягом 2019 року платники Долинщини та Болехівщини сплатили до зведеного бюджету 362,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 57,6 млн грн більше,...

Житло у спільній власності. Хто з подружжя має право на податкову знижку за іпотечним кредитуванням?

Долинське управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області нагадує, що платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року,...

Коди бюджетної класифікації за якими платник податків сплачує податок на доходи фізичних осіб

Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» із змінами та доповненнями, затверджено Класифікацію доходів бюджету по податку на доходи фізичних осіб. Про це нагадують в Долинському управлінні Головного...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація