Щодо сплати єдиного внеску суб’єктами господарювання га особливості реквізитів призначення платежу
22 травень, 2020 0 Коментарів 659 Переглядів

Щодо сплати єдиного внеску суб’єктами господарювання га особливості реквізитів призначення платежу

Відділ по роботі з податковим боргом Долинського управління Г'У ДПС в Івано-Франківській області роз'яснює - Згідно з Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування " від 8 липня 2010 року №2464-VI зі змінами та доповненнями:
Строк давності для нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.
Строк давності для нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується. Розстрочення та відстрочення сум заборгованості із ЄСВ не передбачена, а також така заборгованість не підлягає списанню.
Платнику, у якого виник борг, податковим органом надсилається вимога про сплату недоїмки. На погашення вказаних у вимозі сум платнику надається десять календарних днів. У разі не погашення узгодженого боргу і єдиного внеску, податкові органи в порядку, встановленому законом надсилають до органів державної виконавчої служби вимоги про сплату недоїмки.
З початку року за рахунок проведеної роботи вже стягнуто 592,5 тис грн боргу з єдиного внеску. На сьогодні заборгованість із сплати єдиного внеску по Долинському району складає 3654.1 тис гри, з яких 552.4 тис грн заборгували юридичні особи та 3101,7 тис гри фізичні особи-підлриємці.
З метою зменшення заборгованості по єдиному внеску та недопущення її зростання в подальшому в 2020 році скеровано до органів державної виконавчої служби за період з 01.01.2020 по 30.04.2020 вимог про стягнення боргу (недоїмки) з ЄСВ 409 на загальну суму 2049,5 тис грн. Надходження від заходів стягнення ДВС становлять 16,6 тис грн.
Фахівцями відділу по роботі з податковим боргом Долинського управління систематично проводяться вербальні комунікації засобами телефонного зв'язку та шляхом надсилання вимог про сплату боргу (недоїмки) з ЄСВ боржникам Долинського управління.
У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції:
- за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум;
- за донарахований ДПС або платником своєчасно не нарахованого внеску накладається штраф у розмірі 10 % зазначеної суми за кожний повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 % суми донарахованого ЄСВ;
- за неналежне ведення бухгалтерської документації, на підставі якої нараховується ЄСВ, накладається штраф у розмірі від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 гри до 255 г ри);
- за несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується внесок (авансових платежів), накладається штраф у розмірі 10 % таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум.
Також посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску, зокрема:
- за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску, у тому числі авансових платежів, у сумі, що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, передбачено накладення штрафу від сорока до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, та повторне за рік вчинення таких дій - від ста п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
- за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску, у тому числі авансових платежів, у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян передбачено накладення штрафу від вісімдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за повторне за рік вчинення таких дій від ста п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Крім того, на суму недоїмки з єдиного внеску нараховується пеня з розрахунку 0.1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення.

Фахівцями Долинського управління з початку року стягнено 2,8 млн грн податкового боргу з єдиного

Питання погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) перебуває на особливому контролі в Долинському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області. З метою зменшення...

Погашення заборгованості з ЄСВ – в центрі уваги Долинського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській

З метою погашення боргу з єдиного соціального внеску Долинським управлінням ГУ ДПС в Івано-Франківській області протягом січня-вересня 2019 року платникам податків, що перебувають на обліку в Долинській та Рожнятівській ДПІ сформовано 2794 вимоги...

Увага! За несвоєчасну сплату єдиного внеску встановлено фінансові санкції

Відповідно до Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Про це нагадують в...

0 Коментарів

Авторизація