В які строки надсилається податкова вимога і які відомості вона повинна містити?
11 лис, 2019 0 Коментарів 559 Переглядів

В які строки надсилається податкова вимога і які відомості вона повинна містити?

В Долинському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до пункту 59.3 статті 59 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання. 
Податкова вимога повинна містити відомості про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов’язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк, попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави, а також про можливі дату та час проведення публічних торгів з їх продажу. 
Податкова вимога надсилається (вручається) також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов’язань у встановлені ПКУ строки, без попереднього надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення (п. 59.4 ст. 59 ПКУ). 
У разі коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання податкового повідомлення-рішення. 
Податкова вимога не надсилається, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає податкову вимогу такому платнику податків. 

Декларація акцизного податку за вересень за оновленою формою подається не пізніше 21 жовтня 2019

В Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що наказом Міністерства фінансів України від 08.05.2019 № 189 «Про затвердження Змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання...

Платникам туристичного збору за новою формою необхідно звітуватись з ІІІ кварталу 2019 року

В Долинському управлінні Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що ДПС України листом від 30.09.2019 року №2140/7/99-00-04-04-03-18 надала роз’яснення щодо запровадження нової форми податкової декларації з туристичного...

Увага! За несвоєчасну сплату єдиного внеску встановлено фінансові санкції

Відповідно до Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Про це нагадують в...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація