Оновлено перелік лікарських засобів та медвиробів, які підлягають реімбурсації
22 сер, 2023 0 Коментарів 403 Перегляди

Оновлено перелік лікарських засобів та медвиробів, які підлягають реімбурсації

Оновлено перелік лікарських засобів та медвиробів, які підлягають реімбурсації. Відповідний наказ "Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 року" опубліковано на сайті МОЗ.

Наказ набирає чинності з 31 серпня 2023 року. Ознайомитися з ним можна за посиланням.
Завдяки розширенню програми реімбурсації пацієнти з діабетом І типу можуть отримувати тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові. Паліативні хворі можуть отримувати знеболювальні лікарські засоби.

Вартість даних медичних виробів та ліків аптекам відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України.
Тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові для індивідуального глюкометра застосовують хворі з встановленим діагнозом “Цукровий діабет першого типу”.

На час перехідного періоду тест-смужки відпускатимуться за паперовим рецептом. А з жовтня 2023 року – лише за електронним рецептом.
Знеболювальні лікарські засоби для паліативних пацієнтів застосовують люди з важкими, часто невиліковними захворюваннями. Наприклад, онкологія у ІІІ-ІV стадії, ВІЛ-інфекція/СНІД, туберкульоз у пізній стадії, вроджені вади розвитку, серцево-судинні, неврологічні, атрофічно-дегенеративні та інші прогресуючі захворювання.

Знеболювальні для паліативних хворих відпускатимуться відразу лише за електронним рецептом.
У програму реімбурсації додано Морфін (Morphine): гранули, розчин і таблетки.

Загалом оновлений реєстр включає 411 лікарських засобів, 72 – препарати інсуліну, 9 - комбінованих лікарських засобів, 23 – медвироби (тест-смужок). Отримати препарати і медвироби за оновленим реєстром можна буде з 31 серпня.

Розширено перелік ліків, вартість яких покривається з бюджету в межах програми медичних гарантій

Днями на засіданні уряду була прийнята постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Національного переліку основних лікарських засобів». Її мета – розширити Національний перелік основних лікарських засобів новими препаратами, що були...

Програму реімбурсації розширено двома препаратами проти хронічних обструктивних захворювань легень

У 2022 році програма «Доступні ліки», незважаючи на війну, продовжує розширюватися. 7 вересня Кабінет міністрів прийняв постанову, яка дозволить українцям безоплатно отримувати ліки проти хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ)....

Програма “Доступні ліки”: до Реєстру додано нові лікарські засоби

Тепер реєстр містить 246 позицій лікарських засобів. Зокрема, до нього увійшли нових 7, яких не було в попередніх Реєстрах. 01 червня оприлюднено наказ МОЗ №1284, яким затверджено Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 28...

0 Коментарів

Авторизація