Уряд затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю
04 лют, 2020 0 Коментарів 530 Переглядів

Уряд затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю

Уряд своїм розпорядженням затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу з Китаю, а також Національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу.
Спеціально створений оперативний штаб для координації дій перенесено на рівень Кабінету Міністрів України — його очолив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Посилення превентивних заходів та контролю відбувається на виконання доручення Президента України.
«Ми встановлюємо режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту, щоб усі відповідні служби оперативно мобілізувалися в разі виникнення необхідності», — сказав Олексій Гончарук.
Він також додав, що МЗС та МОЗ рекомендують тимчасово утриматися від туристичних і ділових поїздок до провінції Хубей та міста Ухань, де є найбільший ризик зараження, а також відкласти свої подорожі, які не є вкрай необхідними, до інших територій Китайської Народної Республіки.
Для китайських студентів, які навчаються в Україні, продовжено канікули.
«Наразі розробляємо плани на регіональному рівні для окремих областей. Лікарням доручено підготуватися до можливого випадку захворювання, визначити потребу в ліках та обладнанні, а МОЗ проконтролює та допоможе методологічно»,  — підкреслив Прем’єр-міністр.
Крім того, Уряд зобов'язує провести навчання в медичних закладах щодо готовності прийняти потенційних хворих.

У 2020 році буде обладнано 200 приймальних відділень для екстреної медицини

Уряд затвердив план реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги, відповідно до якого цьогоріч буде обладнано 200 приймальних відділень. «Сьогоднішня система екстреної медицини недосконала і не забезпечує вчасного, якісного та...

МОЗ України посилює заходи безпеки для захисту українців від коронавірусної інфекції 2019-nCoV

Ситуація з розповсюдженням коронавірусу 2019-nCoV в світі потребує особливої уваги. За оцінками ВООЗ та ECDC ризики розповсюдження цього штаму вірусу залишаються високими як на регіональному, так і на глобальному рівнях. Раніше повідомлялось про 4...

Медики Прикарпаття обговорили ситуацію, спричинену новим коронавірусом у Китаї

28 січня в департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, під керівництвом в. о. директора департаменту Ірини Кобельської та в. о. директора ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» Руслана Савчука відбулося засідання штабу з...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація