Відкриття експрес-лабораторії КНП "Центр первинної медичної допомоги" Болехівської міської ради".
19 лют, 2020 0 Коментарів 776 Переглядів

Відкриття експрес-лабораторії КНП "Центр первинної медичної допомоги" Болехівської міської ради".

КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради Івано-Франківської області   повідомляє мешканців Болехівської міської ради, що в закладі працює експрес-лабораторія. 

Наша лабораторія обладнана новітнім обладнанням, яке дозволяє ефективно працювати із зібраним матеріалом, та виявляти хвороби на ранньому етапі їх зародження, швидко та точно.

Для забезпечення безкоштовного пакету послуг ПМД експрес-лабораторія виконує наступні лабораторні дослідження:

1. Клінічний аналіз крові (гематологічний аналіз крові, загальний аналіз крові).

Клінічний аналіз крові виконується за допомогою гематологічного аналізатора. Призначається для діагностування запальних процесів або хронічних патологій, виявлення інфекцій, алергічних реакцій або заражень паразитами.

Аналіз береться натщесерце. З моменту останнього прийому їжі повинно пройти не менше п’яти годин. Дозволено пити чисту воду без газу. За добу до здачі аналізу потрібно відмовитись від вживання алкогольних напоїв та виключити фізичне навантаження. Не рекомендовано проведення аналізу при вживанні медикаментозних препаратів.

2. Клінічний аналіз сечі (Загальний).

За допомогою клінічного аналізу сечі проводиться діагностування захворювань сечового тракту, печінки, нирок, біліарної і печінкової обструкції, діабету, гемолітичних, урологічних та нефрологічних захворювань.

Напередодні здачі аналізу слід відмовитись від вживання алкоголю, продуктів, що містять природні барвники та утриматись від статевого акту. Жінкам не рекомендовано здавати сечу під час менструації.

3. Тромбоцити.

Відхилення від встановленої норми може свідчити про наявність таких захворювань як туберкульоз, цироз печінки, виразковий коліт, ниркову недостатність, захворювання селезінки, печінки, гормональні порушення або отруєння важкими металами.

Аналіз береться натщесерце. З моменту останнього прийому їжі повинно пройти не менше восьми годин. Дозволено пити чисту воду без газу. За добу до здачі аналізу з раціону потрібно виключити жирну їжу, алкогольні напої, відказатись від фізичного навантаження. При вживанні медикаментозних препаратів потрібна консультація лікаря.

4. Глюкоза (цукор).

Аналіз призначається для діагностування цукрового діабету, оцінки гіпоглікемічного стану, за наявності у пацієнта скарг на слабкість, погіршення зору швидке стомлення, постійне відчуття спраги, погане загоєння ран, наявність виразки і фурункулів на шкірі, при зниженні ваги, схильності до частих простудних захворювань.

Аналіз береться вранці натщесерце. З моменту останнього прийому їжі повинно пройти не менше п’яти годин. Дозволено пити чисту воду без газу. За півдоби до здачі аналізу з раціону потрібно виключити жирну їжу, алкогольні напої, зменшити психічне та фізичне навантаження.

5. Група крові та резус фактор.

Для проведення тесту використовується цільна кров пацієнта. У результаті визначається приналежність до однієї з чотирьох груп крові, а також позитивний або негативний резус.

Аналіз береться вранці натщесерце. З моменту останнього прийому їжі повинно пройти не менше п’яти годин. Дозволено пити чисту воду без газу. За півдоби до здачі аналізу з раціону потрібно виключити жирну їжу, алкогольні напої, зменшити психічне та фізичне навантаження.

Як записатися до сімейного лікаря онлайн? Покрокова інструкція.
Охорона здоров'я травень. 2021

Як записатися до сімейного лікаря онлайн? Покрокова інструкція.

КНП “Центр первинної медичної допомоги” Болехівської міської ради Івано-Франківської області, інформує жителів територіальної громади Болехівської міської ради про порядок запису до лікаря загальної практики-сімейного лікаря в режимі онлайн. Щоб...

Нові автомобілі отримав Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради

Два нові автомобілі «Renault Duster» отримало комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради для обслуговування сільського населення. За словами керівника Центру первинної медичної допомоги Ольги...

До кінця 2019 року всі регіони країни отримають єдину оперативно-диспетчерську службу

Закупівлі автомобілів, обладнання і програмного забезпечення для диспетчерських та оснащення центрів підготовки працівників екстреної медицини є складовими пілотного проекту розвитку системи екстреної медицини у 2019 році. На пілотний проект у цьому...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація