Вакцинація від COVID-19 вбереже вас і ваших близьких
28 кві, 2021 0 Коментарів 622 Перегляди

Вакцинація від COVID-19 вбереже вас і ваших близьких

З 24 по 30 квітня 2021 року триває Всесвітній тиждень імунізації. Гасло цьогорічної кампанії «Вакцини зближують нас». Її мета — підвищити рівень охоплення щепленнями завдяки кращій обізнаності й розумінню процесу імунізації.
Сьогодні існують вакцини, які захищають щонайменше від 20 хвороб, таких як дифтерія, правець, грип та кір. Щороку ці вакцини зберігають до 3 мільйонів життів – це більш ніж п’ять осіб щохвилини. Завдяки ним діти ростуть здоровими і більше людей доживає до старості.
Щеплення є невід’ємною частиною системи охорони здоров’я. За останні сто років вони значно збільшили тривалість і покращили якість життя. Більшість з нас ще в дитинстві були щеплені від хвороб, які декілька поколінь тому вбивали й калічили тисячі людей. Осіб похилого віку та вразливі групи населення щороку вакцинують від нових штамів грипу. Добре відомо, що вакциновані діти менше пропускають школу, це дозволяє батькам приділяти достатньо часу роботі. Щеплення важливі також і для глобального економічного зростання.
Наразі існує декілька вакцин від COVID-19 і вже сотні мільйонів людей були щеплені ними. Ці вакцини захищають від хвороби та можливих ускладнень через розвиток імунної реакції на вірус. Щеплення вбереже вас від розвитку важкої форми COVID-19.
Прищеплюючись, ви захищаєте людей навколо вас. Зменшується ймовірність зараження когось іще – наприклад, ваших літніх батьків, бабусь і дідусів, які перебувають у групі ризику, чи лікарів і медпрацівників, від яких залежить наше здоров’я.
Поки що точно не відомо, наскільки щеплення запобігають поширенню вірусу, тому важливо не забувати і про інші профілактичні заходи – носити маску, поки всі не будуть вакциновані.

В Україні розпочалась вакцинація від грипу

До епідсезону 2020–2021 років в Україну поставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу. Найближчим часом МОЗ поставить у заклади охорони здоров’я 40 тис. доз вакцини проти грипу для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірусну...

Всесвітній тиждень імунізації. Вакцини захищають.

Всесвітній тиждень імунізації проводиться з 20 по 24 квітня 2020року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). За даними ВООЗ, імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтерії, правця,...

Імунізація – свідоме ставлення до свого здоров’я

Традиційно у квітні проводиться Всесвітній тиждень імунізації. Його мета – поширення інформації про те, що завдяки вакцинації врятовано мільйони життів і це найбільш безпечний та ефективний метод боротьби з інфекційними захворюваннями. У рамках...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

УВАГА! НЕРЕСТ!

УВАГА! НЕРЕСТ!

23 лют, 2024 0

Авторизація