Вакцинація від COVID-19 є безальтернативною – Президент України
28 січ, 2022 0 Коментарів 460 Переглядів

Вакцинація від COVID-19 є безальтернативною – Президент України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що альтернативи вакцинації для подолання COVID-19 пандемії та збереження життя немає, та закликав громадян щепитися.

“Є усі шанси сподіватись, що 2022 рік може бути останнім для пандемії COVID-19. Для цього потрібен високий рівень охоплення щепленнями. Ми маємо бути вакцинованими, щоб бути здоровими. І це безальтернативно”, – заявив Президент у відеозверненні за підсумками засідання Ради національної безпеки й оборони в понеділок у Києві.

За його словами, наразі кількість нових випадків захворювання зростає, але рівень госпіталізації майже вдвічі менший у порівнянні з піком захворюваності восени 2021 року. У ковідних лікарнях зайнято лише 28% ліжкомісць. 

“Одна з головних причин – це вакцинація. Люди, які мають щеплення, переносять хворобу значно легше,” – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський також підтримав стратегію вакцинації бустерними дозами: “Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія “бустеризації” вже стала єдиним стандартом для розвинених країн.”

Нагадаємо, що зробити базовий курс чи бустерне щеплення від COVID-19 можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації.  Адреси та контакти – на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

Чи треба вакцинуватись проти COVID-19, якщо вже перехворів?

Якщо Ви перехворіли на COVID-19 в безсимптомній, легкій чи важкій формі, ваш організм уже познайомився з коронавірусом SARS-CoV-2 та виробив до нього імунітет. Імунітет, вироблений у такий спосіб, називається набутим природним. Але такий імунітет...

Вакцинація уже доступна усім категоріям населення 7 днів на тиждень

Україна переходить до п’ятого етапу вакцинації від COVID-19, коли щеплення робитимуть всім категоріям населення. Для цього в містах буде розгорнуто центри масової вакцинації, а в малих населених пунктах організують транспорт для людей. Про це на...

Програма вакцинації в Україні має містити детальний план по кожній області – Глава держави

Президент Володимир Зеленський дав завдання якнайшвидше представити детальну програму вакцинації проти COVID-19 в Україні. Про це Глава держави сказав на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Під час...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація