ЧЕРЕЗ ОБСТРІЛИ ОКУПАНТІВ ОБМЕЖЕННЯ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ
21 жов, 2022 0 Коментарів 586 Переглядів

ЧЕРЕЗ ОБСТРІЛИ ОКУПАНТІВ ОБМЕЖЕННЯ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

З 10 жовтня 2022 року росія здійснила масову ракетну атаку по всій Україні. Внаслідок чого українська енергосистема зазнала атак ворога більше, ніж за 8 місяців війни.  19 жовтня  інфраструктуру знову обстріляли .Під час масового обстрілу снаряди влучили в Бурштинську ТЕС. 

Тому з 20 жовтня по всій України запровадили обмеження на електроенергію. В Укренерго попередили про те, що вводитимуть обмеження на світло. Втім, відключення триватимуть не більше 4 годин – з 7:00 до 22:00. .Крім того, обмежуватимуть використання вуличного світла. Це допоможе пройти навантаження наших електромереж.

«Будь ласка, подбайте про те, щоб ви мали заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики та батарейки до них. Теплі шкарпетки та ковдри. Будь ласка, повідомте про це всім, хто не користується. соцмережами, щоб вони також були готові»

Поради болехівчанам:

  • Користуючись електроприладами, не забувайте про дозволену (договірну)потужність та дотримуйтесь її! Максимальна величина потужності, що дозволена до використання в будь-який час відповідно до умов договору споживача про розподіл електроенергії, і набута на підставі виконання договору про приєднання до електричних мереж або у результаті набуття права власності чи користування на об’єкт не має перевищувати 5 кВт.
  • Не вмикайте одночасно електроприлади, що здійснюють велике навантаження на мережі!
  • Використовуйте стабілізатор напруги! Він зменшить витрату електроенергії.
  • Економте на освітленні! Завжди вимикайте за собою світло, адже згідно статистики, близько 30% електроенергії витрачається на освітлення порожніх приміщень. 
  • Замініть лампи у помешканні на енергозберігаючі! Затрати на їх придбання окупляться менш ніж за рік, але прослужать у 5-8 разів довше, ніж звичайні лампи розжарювання. До того ж  такі лампи споживають електроенергії у 10 разів менше. 
  • Використовуйте пральні та посудомийні машини в режимі повного завантаження! При неповному завантаженні такої побутової техніки перевитрати електроенергії становитимуть близько 10-15 %.
  • Вимикайте з розетки електроприлади! Залишені в «режимі очікування» комп’ютер, телевізор, музичний центр, зарядка для телефону та інші електропристрої продовжують споживати електроенергію.
  • Використовуйте енергоефективну побутову техніку! Побутові електроприлади мають спеціальне маркування від класу А до G. Клас «А ++» — найбільш енергоощадний, «А +», «А», «В», «С», «D», «G» — менш енергоощадні. Побутова техніка класу «А» або «А+» на 30-50% зменшує споживання  електроенергії навіть порівняно з приладами класу «В».
  • Правильно експлуатуйте електрочайник! Варто кип'ятити стільки води, скільки необхідно. Своєчасно видаляйте накип. Чайник з накипом у 30 разів гірше проводить тепло.
  • Замініть застарілу проводку! Застаріла проводка чи її несправність – це зайві витрати електроенергії та пожежна небезпека. 


Головний спеціаліст,

еколог відділу ЖКГБТЕБ                                                     Уляна Юзьків

4 жовтня відзначили Міжнародний день тварин!

4 жовтня - прекрасна нагода нагадати людству, що охорона та збереження тваринного світу на землі для майбутніх поколінь є одним із пріоритетних завдань. День захисту тварин проводять щорічно упродовж пешогоповного тижня. Мета цього першого тижня...

Прем’єр-міністр: Бізнес отримає максимальну свободу

Україна має сформувати потужний економічний тил, який дозволить забезпечувати армію і країну всім необхідним. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 15 березня. «Очевидно, що економічна та податкова система, яка існувала у...

Прем’єр-міністр: Уряд готовий підтримати підприємців під час «карантину вихідного дня»

Eкономіка України не витримає повного локдауну, тому Уряд та Міністерство охорони здоров’я разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу розробили збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. Про це зазначив Прем’єр-міністр...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація