Держпродспоживслужба посилюватиме контроль, щоб якість продуктів харчування відповідала законодавчим нормам та вимогам
13 кві, 2021 0 Коментарів 474 Перегляди

Держпродспоживслужба посилюватиме контроль, щоб якість продуктів харчування відповідала законодавчим нормам та вимогам

Молоко та молочні продукти (особливо, вершкове масло), як і раніше, є лідерами серед харчових продуктів, які найчастіше фальсифікують. Наявність жирів немолочного походження – найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла. На другому місці за типом порушень – невідповідність маркування. Такі дані стали відомі за підсумками роботи Держпродспоживслужби щодо протидії фальсифікації харчових продуктів у І кварталі 2021 року.
«Продукти харчування, які купують українські споживачі, мають бути безпечними та відповідати всім законодавчим нормам та вимогам. Ми маємо захистити споживачів. Робота в цьому напрямку тільки посилюватиметься», - підкреслила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
З початку року фахівці Держпродспоживслужби провели 85 планових та 2908 позапланових перевірок. У результаті вилучили з обігу більше 31 тонни продуктів.
Найбільше вилучено: молока та молочних продуктів (понад 6 тонн); риби (4,7 тонн); м’яса птиці (3,3 тонни); м’яса та м’ясопродуктів (більше 2 тонн).
Також було прийнято 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписано штрафів на суму більше 1,6 мільйона гривень.
Раніше Владислава Магалецька заявила, що головною реформою Держпродспоживслужби є її трансформація на сучасний, прозорий та зручний сервіс, що стоятиме на захисті як держави, так і бізнесу та кожного споживача. До сфери відповідальності Держпродспоживслужби належить, зокрема, протидія фальсифікації харчових продуктів.

Держпродспоживслужба: Незабаром запустять е-споживач, наразі стосовно неякісних товарів та наданих

Захист прав споживачів – пріоритетний напрямок роботи Держпродспоживслужби. Незабаром планується запуск проекту е-споживач, який дасть можливість українцям подавати скарги онлайн лише за декілька кліків. Крім того, проектом передбачається створення...

Болехівський міський відділ Держпродспоживслужби рекомендує!

При підготовці до новорічних свят багато господинь вирішують не купувати для заправки салатів майонез, а приготувати його власноруч – з сирих яєць. Однак необроблені сирі яйця, що використовуються для приготування страв, які не піддаються в...

Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів

У зв’язку із введенням в дію 6 серпня поточного року Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» було підготовлено інфографіку, у якій надано роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація