За фінансової підтримки Європейського Союзу в Болехові облаштовано меблями прихисток для внутрішньо переміщених осіб
24 лют, 2023 0 Коментарів 355 Переглядів

За фінансової підтримки Європейського Союзу в Болехові облаштовано меблями прихисток для внутрішньо переміщених осіб

Вторгнення росії на територію України 24 лютого 2022 року змінило життя мільйонів українців, які змушені були покинути свої домівки та переїхати на території, де не   ведуться бойові дії або  виїжджати закордон. На території Болехівської громади Івано-Франківської області (населення громади 19501 осіб) впродовж 2022 року було розміщено більше 2000 внутрішньо переміщених осіб, на даний час проживають близько 570 ВПО. Частина з них мешкає в приватних будинках, але є й такі, які проживають в прихистках організованих Болехівською міською радою.
Один з таких прихистків облаштовано в приміщенні терапевтичного відділення   КНП «Болехівська центральна міська лікарня», в якому було проведено ремонт та підготовлено для поселення 22 ВПО.   
З метою забезпечення комфортних умов проживання для ВПО, які втікають від війни та відчули її жахливі наслідки, у рамках проєкту ZMINA 2.0 фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу було облаштовано прихисток необхідними меблями (22 односпальних ліжок, 5 обідніх столів, 22 крісла, 5 комодів, 6 шаф).
Створення комфортних умов проживання для ВПО допоможе їм зменшити та швидше подолати негативний вплив наслідків війни, забезпечити їхню інтеграцію до життя в громаді. Інтеграція ВПО в життя громади супроводжується формуванням та реалізацією ресурсного потенціалу переселенців як чинника економічного зростання територіальної громади.  
Щиро дякуємо Міжнародному благодійному фонду «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив» IZOLYATSIA. Platform for Cultural за надання невідкладної допомоги.
______________________________
Невідкладна допомога для громад відбувається в рамках реалізації проєкту #ZMINA_2_0 фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є виключною відповідальністю КНП «Болехівська центральна міська лікарня»  і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу та фонду ІЗОЛЯЦІЯ.
#EU4USociety#ПрямуємоРазом#MovingForwardTogether
Посилання на сторінку в Facebook МФБ "Ізоляція": IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives.
Посилання на сторінку в Facebook Європейського Союзу: European Union in Ukraine

КНП «Болехівська центральна міська лікарня» отримала генератор від МФ «Відродження»

За підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність» придбано генератор 3-х фазний 17,5 кВт для КНП «Болехівська центральна міська лікарня». Даний генератор забезпечить...

Міжнародний фонд "Відродження" підтримав заявку Болехівської міської ради у рамках програми

Програма «Гуманітарна солідарність» реалізується Міжнародним фондом «Відродження» у партнерстві та за фінансової підтримки CARE Deutschland e.V. Її мета – забезпечити швидке реагування та задоволення гуманітарних потреб вразливих груп цивільного...

Болехівська громада отримала побутову техніку для прихистку, де живуть переселенці

Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” передала набори побутової техніки для прихистків, де проживають внутрішньо переміщені особи (ВПО). Закупили необхідне для потреб людей у рамках проєкту “Простори підтримки” завдяки фінансовій...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація