Відбулася екскурсія новоствореним культурно-туристичним маршрутом «Шляхами Наталії Кобринської в м. Болехові»
25 жов, 2023 0 Коментарів 292 Перегляди

Відбулася екскурсія новоствореним культурно-туристичним маршрутом «Шляхами Наталії Кобринської в м. Болехові»

Вчора, 24 жовтня 2023 року, у Болехові відбулася тематична екскурсія «Шляхами Наталії Кобринської в м. Болехові». Слід зазначити, що це вже друга екскурсія, яка проводилася а рамках проєкту «Створення культурно-туристичного маршруту «Шляхами Наталії Кобринської в м. Болехові» за підтримки Українського культурного фонду.

На другу екскурсію зібралися болехівчани, викладачі і студенти Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму, внутрішньо переміщені особи, працівники закладів культури та, незважаючи на канікули, учні шкіл. Адже мандрівка місцями де жила, переживала невдачі, творила та вдивлялася в майбутнє видатна постать нашого краю Наталія Кобринська неабияк зацікавила болехівчан та гостей нашого міста.

Маршрут складався з шести локацій. Кожна локація пов’язана з життям і творчістю Наталії Іванівни, її батьків. Адже батько Наталії Іван Озаркевич  був священником, приклався до будівництва церкви,  яка до сьогоднішнього часу є окрасою нашого міста. На локаціях маршруту облаштовані туристичні стенди. Інформація на них для зручності туристів викладена  двома мовами - українською та англійською, а також розміщений QR-код. За допомогою диджіталізованої версії маршруту можна прослухати аудіо екскурсію, віртуально побувати у власному помешканні поетеси, а також познайомитися з культурно-туристичним маршрутом «Шляхами Наталії КобринськоЇ» на вебсайті Незвідана Болехівщина за посиланням: https://tourism.bolekhiv-rada.gov.ua/kobrynska/.

Дуже цікаво і змістовно про життя видатної жінки Наталії Кобринської, яка більше 30 років проживала в Болехові, розповіла гід екскурсії досвідчена краєзнавиця, наукова співробітниця музею історії міста Болехова імені Романа Скворія Галина Романівна Якимів. 
 
Пройшовши пішим маршрутом тими стежками, якими ходила пані Наталія, екскурсанти дізналися багато з історії неймовірної Жінки, Галичанки, громадської діячки, загадкової пані, поетеси та засновниці українського фемінізму-Наталії Кобринської.
Підписуйтесь на сторінки проекту у соціальних мережах за посиланнями нижче, щоб залишатись в курсі усіх новин.

#шляхамикобринської#запідтримкиУКФ#запідтримкиукф

Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові

Запрошуємо жителів та гостей громади на другу тематичну безкоштовну захоплюючу та цікаву екскурсію «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові». Культурно-туристичний маршрут об'єднує 6 локацій пов'язаних із життям та творчістю видатної...

У Болехові з’явиться новий культурно-туристичний маршрут

Болехівська міська рада, що раніше перемогла у конкурсному відборі проектів Українського культурного фонду, реалізовує проект, який стане вагомим внеском для розвитку культури та туризму у нашому регіоні. Культурно-туристичний маршрут “Шляхами...

У місті Болехові буде створено інноваційний культурно-туристичний маршрут «Шляхами Наталії

Болехівська міська рада перемогла у конкурсному відборі проектів Українського культурного фонду з проектом «Створення культурно-туристичного маршруту «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові». Наталія Кобринська була однією з визначних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація