«Сади Перемоги» – допомогти країні може кожен
13 кві, 2022 0 Коментарів 1 145 Переглядів

«Сади Перемоги» – допомогти країні може кожен

Закликаємо жителів Болехівської територіальної громади долучитись до всеукраїнської ініціативи – «Сади Перемоги». Все це потрібно, щоб запобігти продовольчій кризі, яку може зумовити агресія з боку росії. За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Тому в Міністерстві аграрної політики та Міністерстві розвитку громад закликають українців якомога ефективніше використовувати земельні ділянки.

Мета ініціативи – ефективно використати кожен клаптик землі, на якому можна виростити врожай, що допоможе знизити ризик гострої продовольчої кризи.

"Мільйони українців мають дачі та городи, ба більше – балкони й прибудинкові ділянки, які сьогодні можуть стати зброєю проти окупанта. Тож кожен з нас має посадити свій Сад Перемоги!" – закликають на сайті Ініціативи.

У рамках проекту українцям надаватимуть консультації:
про організацію "Садів Перемоги",
про ефективне городництво,
про зберігання та переробку вирощеної продукції,
про вирощування овочів та зелені в домашніх умовах.
За оцінками експертів, через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати:
близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових;
53% врожаю гречки;
68% врожаю помідорів;
36% врожаю картоплі;
46% врожаю цибулі;
38% врожаю моркви;
45% врожаю огірків;
32% врожаю капусти;
35% врожаю буряків та багатьох інших культур.

"Сади Перемоги" – не нова ідея. Такі овочеві, фруктові та трав'яні сади, були висаджені в приватних помешканнях і громадських парках у США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи.

Приєднуйтесь до ініціативи «Сади Перемоги» – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги!
Більше інформації про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися на сайті та у соціальних мережах.

Допомога переселенцям: потрібен посуд

Дякуємо усім, хто вже долучився до допомоги нашим військовим, членам територіальної оборони, переселенцям, і робить усе для нашої перемоги! Зараз для забезпечення мінімальних умов проживання переселенців у місцях їх тимчасового поселення, які...

Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення до керівництва держави

Сьогодні, на другому пленарному засіданні 13 сесії міської ради, депутати підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України проти зростання тарифів на енергоносії. «Ми, депутати Болехівської міської ради,...

Болехів приєднався до Ініціативи «Мери за економічне зростання»

Нещодавно міський голова Богдан Мельник отримав сертифікат у рамках Ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання». Відповідно до цього сертифікату Болехів отримав статус молодшого члена-учасника Ініціативи. Проект «Мери за економічне...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

УВАГА! НЕРЕСТ!

УВАГА! НЕРЕСТ!

23 лют, 2024 0

Авторизація