☝️ Оздоровлення дітей цього року відбудеться у відносно безпечних регіонах України з дозволу військових адміністрацій та у закладах, які мають укриття
01 чер, 2022 0 Коментарів 750 Переглядів

☝️ Оздоровлення дітей цього року відбудеться у відносно безпечних регіонах України з дозволу військових адміністрацій та у закладах, які мають укриття

Традиційно щороку 1 червня розпочиналась кампанія оздоровлення та відпочинку дітей. На жаль, широкомасштабна агресія російської федерації проти України змінила звичний розклад.
? Однак, не дивлячись на це, оздоровлення та відпочинок дітей цього року в Україні відбуватиметься з урахуванням підвищених вимог щодо безпеки дітей. Як саме це забезпечити – вирішувалось на засіданні Штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей, на якому були присутні представники центральних органів виконавчої влади, військово-цивільних адміністрацій, народні депутати та соціальні партнери.
? В поточних умовах оздоровлення та відпочинок дітей є вкрай важливими, оскільки до звичних викликів додались виклики війни: психологічні та фізичні травми внаслідок воєнних дій, переміщень, розлучень з близькими та друзями, змін звичного оточення та розпорядку. Більше того, українські родини активно повертаються в регіони, де знижується активність бойових дій та починають працювати підприємства. Батьки повертаються до роботи, а діти залишаються вдома самі. Тому безпечний та змістовний відпочинок в дружній атмосфері цього року набуває ще більшого значення.
Тому на засідання Штабу було прийняте рішення, що початок оздоровчої кампанії в безпечних регіонах відбудеться за таким алгоритмом:
? Обласна військова адміністрація визначає, чи є регіон достатньо безпечним для проведення оздоровлення та відпочинку дітей.
? Якщо регіон визнано безпечним, то в ньому створюється обласна комісія із забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей, до складу якої входять всі представники дотичних служб, в тому числі, в обов’язковому порядку представники ДСНС.
? Обласна комісія проводить перевірки закладів, які мають змогу надавати послуги з відпочинку та оздоровлення дітей. Заклади мають відповідати критеріям та умовам, в першу чергу, щодо забезпечення безпеки дітей в них (наявність укриттів, запаси пального, наявність актуалізованих планів евакуації та відповідного транспортного забезпечення).
Після прийняття рішень обласними військовими адміністраціями про початок оздоровчої кампанії та проведення перевірок закладів на предмет відповідності вимогам безпеки, інформація про такі рішення та заклади надається Національній соціальній сервісній службі України, яка забезпечуватиме контроль проведення оздоровчої кампанії та моніторинг мережі оздоровчих закладів, які можуть функціонувати у 2022 році.

Літнє оздоровлення дітей 2020

Права дитини на відпочинок і дозвілля визначені Конвенцією ООН про права дитини, що ратифікована Україною в 1991 році та Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». На території області функціонують 19 дитячих закладів оздоровлення та...

Відбулася нарада з питань організації та проведення оздоровлення дітей

7 лютого 2020 року під головуванням заступниці міського голови Тетяни Лугової у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань організації та проведення оздоровчої кампанії на Болехівщині у 2020 році. Участь у нараді взяли представники...

Уряд розширив перелік пільгових категорій дітей, яким держава надасть допомогу на оздоровлення

Уряд прийняв рішення щодо оздоровлення дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, чорнобильців та аграріїв. Уряд розширив перелік категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, для забезпечення їх...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація