Шановні депутати Болехівської міської ради та мешканці громади! Скликано позачергову 19 сесію  міської ради!
11 бер, 2022 0 Коментарів 749 Переглядів

Шановні депутати Болехівської міської ради та мешканці громади! Скликано позачергову 19 сесію міської ради!

Два тижні у нашій країні війна. Держава, всі області, райони, міські, селищні, сільські громади перебувають у непростій ситуації, і в кожного вона своя. Але, незважаючи ні на що,  місто повинно працювати, потрібно забезпечувати роботу критичної інфраструктури, надавати життєво важливі послуги.

Ви знаєте, що з початку року приватне акціонерне товариство «Шкіряник» припинило виробничу діяльність на території громади та розірвало договір на обслуговування полігону твердих побутових відходів в урочищі «Криве». Впродовж двох місяців полігон утримувався  силами Болехівського комбінату комунальних підприємств. 

У зв’язку з введенням воєнного стану у державі з 1 березня 2022 року всі  органи державної влади та місцевого самоврядування можуть здійснювати платежі у Державному казначействі України виключно на потреби оборони, оплату послуг за спожиті енергоносії та виплату заробітної плати. Такий стан справ призвів до виникнення нагальної проблеми у громаді – відсутність можливості утримати у належному стані полігон ТПВ.

Ситуацію із поводженням з відходами у громаді ускладнило й подорожчання паливно-мастильних матеріалів, а також низька платоспроможність жителів громади за отримані послуги. ДП «Комунальник Плюс» ТзОВ «Комунальник 1», яке здійснює збір та вивіз відходів у місті, звернулося до міської ради з клопотанням щодо надання допомоги підприємству на період воєнного стану, щоб воно і надалі могло забезпечувати усі умови договору на належному рівні та не допустити виникнення надзвичайної ситуації екологічного характеру через припинення робіт. 

Враховуючи встановлення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, заборону фінансування жодних платежів на період воєнного стану,  розглядається можливість надання дозволу ДП «Комунальник Плюс» ТзОВ «Комунальник 1» на захоронення  твердих побутових відходів у кількості  не більше 7 (сім) тонн (16 м3) у добу зі сторонніх територіальних громад на  міський полігон ТПВ в урочищі «Криве» Болехівської міської ради на період воєнного стану та впродовж  3 (трьох) місяців після його завершення. У свою чергу товариство зобов’язується за рахунок власних коштів обслуговувати полігон ТПВ.

Відповідний проєкт рішення виноситься на позачергове 19 засідання сесії Болехівської міської ради, яке відбудеться  11 березня 2022 року о 15.00 год. у кабінеті міського голови.

З проєктом рішення можна ознайомитися за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1vmFD6yJqi1SrGegkgdOyknuBW8PSFQFv/edit.

До уваги депутатів міської ради!

15 лютого 2022 року о 10.00 год. у приміщенні Болехівського ліцею №2 «Науковий» (м. Болехів, вул.Гагаріна, 12) відбудеться пленарне засідання чергової 17-ї сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Порядок денний: 1) про...

До уваги депутатів міської ради!

21 грудня 2021 року о 10.00 год. у приміщенні Болехівського ліцею №2 «Науковий» (вул. Гагаріна,12 м. Болехів) відбудеться пленарне засідання чергової 16-ї сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Порядок денний: 1) про...

До уваги депутатів міської ради!

24 березня 2020 року о 10.00 год. у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться засідання чергової 52 сесії Болехівської міської ради VII демократичного скликання. Порядок денний: 1.Про підсумки виконання Програми...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

УВАГА! НЕРЕСТ!

УВАГА! НЕРЕСТ!

23 лют, 2024 0
УВАГА❗

УВАГА❗

01 лют, 2024 0

Авторизація