Звернення міського голови з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
14 гру, 2023 0 Коментарів 154 Перегляди

Звернення міського голови з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 
Це сумна дата в новітній українській історії. 26 квітня 1986 року на ЧАЕС сталася найбільша у світі техногенна катастрофа. Ще й досі ми не можемо сповна оцінити і осмислити наслідки вибуху. 
Саме 14 грудня було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, 
Саме в цей день відповідно до Указу Президента в Україні вшановують ліквідаторів, які ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя зупинили невидимого ядерного монстра. 
Чорнобиль в житті українців – це біль і втрати. Ціною свого життя і здоров’я під великими дозами опромінення ліквідатори зупиняли підступного ворога.
На превеликий жаль і сьогодні ми продовжуємо втрачати наших земляків. Проте не від техногенної катастрофи, а від повномасштабного вторгнення на територію нашої держави  російського агресора.
Сьогодні ми згадуємо усіх Героїв, які усвідомлено і жертовно віддають свої життя за нас: чи у ядерному котлі, чи у ході спротиву російським загарбникам, які погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою. 
Своїх Героїв треба знати, шанувати і пам’ятати. Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. Пам’ять … Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загально людських цінностей. І якщо народ пам’ятає уроки своєї історії, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє.
Пам’ятаємо про подвиг кожного Героя! Ми перед вами в неоплатному боргу!  
З повагою 
Міський голова Іван Яцинин

Звернення міського голови Івана Яцинина з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Шановні жителі та гості громади! Сьогодні ми згадуємо ще одну трагічну сторінку в непростій історії України - День Героїв Небесної Сотні. Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України науковці,...

Звернення міського голови Івана Яцинина з нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули в

Шановні земляки! 29 серпня згідно з Указом Президента в Україні офіційно відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих...

Звернення міського голови Івана Яцинина з нагоди вшанування Дня Героїв України!

Шановна громадо! 23 травня в Україні святкують День Героїв. Це свято присвячене всім, хто боровся і бореться за свободу і незалежність України, наражаючи на небезпеку своє здоров'я і життя. Свято встановлено насамперед на честь лицарів Київської...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація