У Болехівській громаді запрацювала Рада з питань внутрішньо переміщених осіб
15 вер, 2023 0 Коментарів 326 Переглядів

У Болехівській громаді запрацювала Рада з питань внутрішньо переміщених осіб

Вчора, 14 вересня 2023 року, відбулося установче засідання Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Болехівської міської  ради. Його очолила заступниця міського голови Ілона Калитин.
  • З початку повномасштабного вторгнення у Болехівській громаді було зареєстровано 2762 переселенців. На сьогодні у нас мешкає близько 570  внутрішньо переміщених осіб. Розуміємо, що значна кількість людей залишиться й надалі у громаді. Тому потрібно надати можливість цій категорії осіб соціалізуватися, озвучити проблемні питання, бути долученими до всіх процесів, що відбуваються в громаді. З цією метою, за ініціативи БФ «Рокада», створено Раду з питань ВПО при міськвиконкомі, – зазначила заступниця міського голови Ілона Калитин, відкриваючи засідання. 
Нагадаємо, Рада з питань ВПО є консультативно-дорадчим органом, який створений для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади. А ще вона є платформою для комунікацій вимушених переселенців із владою. 
Таким був і меседж першого засідання Ради.

Порядок денний засідання був пов'язаний з обговоренням важливих питань щодо допомоги та інтеграційних можливостей внутрішньо переміщених осіб у нашому регіоні. Йшлося про можливості працевлаштування та послуги служби зайнятості для переселенців, компенсацію коштів за оренду житла тощо.

Працівник по роботі з громадянами з питань регіонального розвитку Благодійного фонду "Рокада" Андрій Кузь розповів про формат роботи Ради з питань ВПО та інституційну підтримку її діяльності від організації.

У межах зібрання мова йшла й про грантові можливості для тимчасово переміщених осіб, які мешкають у громаді, та мають намір розпочати підприємницьку діяльність. 

Під час обговорень зазначалася, що для діалогу з внутрішньо переміщеними особами будуть створені комунікативні канали у Телеграмі та Вайбері. 

Зустріч з представниками Міжнародного благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»

Міський голова Іван Яцинин зустрівся з представниками Міжнародного благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ». Участь у робочій зустрічі також взяли заступниця міського голови Ілона Калитин, отець-декан Болехівського деканату УГКЦ,...

Болехівщину відвідав представник Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні

З початку повномасштабного вторгнення Болехівщина, як і всі західні регіони країни, прихистила сотні внутрішньо переміщених осіб (ВПО), надавши їм тимчасовий дах над головою. Сьогодні у громаді проживає близько шість сотень людей, які вимушено...

У Болехові працювала мобільна бригада з вирішення актуальних питань внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні, 2 серпня 2022 року, фахівці мобільної бригади з вирішення актуальних питань внутрішньо переміщених осіб побували з робочим візитом на Болехівщині. Основна мета візиту – зустріч із внутрішньо переміщеними особами, котрі проживають у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація