Депутати погодили уточнення проходження об’їзної дороги на графічних матеріалах генерального плану міста
22 січ, 2020 0 Коментарів 1 843 Перегляди

Депутати погодили уточнення проходження об’їзної дороги на графічних матеріалах генерального плану міста

Вчора, 21 січня 2020 року, під час пленарного засідання депутати Болехівської міської ради розглядали проєкт рішення про уточнення проходження об’їзної дороги навколо м.Болехова. 
Як пояснив присутнім  начальник відділу містобудування та архітектури і землеустрою міськвиконкому – головний архітектор Володимир Нідермаєр, триває виготовлення проєкту відводу земельної ділянки під полотно вищезазначеної дороги. У ході виготовлення документації було з’ясовано, що змін та уточнень потребують і інші документи, в тому числі й графічні матеріали генерального плану міста. Річ у тому, що з часу проектування дороги до сьогодні відбулася низка змін у законодавстві та Державних будівельних нормах. Поряд з об’їзною дорогою проходить магістральний газопровід високого тиску, охоронна зона навколо якого при проектуванні автодороги становила 150 метрів.   Відповідно до нових Державних будівельних норм межа охоронної зони вздовж магістрального газопроводу високого тиску збільшилася до 300 метрів. У зв’язку з цим необхідно змінити місце проходження об’їзної дороги.
Також поблизу проходження автодороги розташоване заповідне урочище «Багно», яке треба обійти при продовженні її будівництва.
Окрім цього, частина земельних ділянок, які розташовані у місці майбутнього проходження автомобільної дороги загального користування державного значення Н-10 Стрий-Мамалига, перебувають у власності, користуванні або оренді громадян чи підприємців для ведення особистого селянського господарства. 
Відтак, для зміни місця проходження об’їзної дороги необхідно провести перемови з власниками та користувачами таких земельних ділянок щодо обміну приватизованих чи орендованих земельних ділянок на рівноцінні у іншому місці чи зміну конфігурації існуючих земельних ділянок. 
Відповідно для надання висновку і можливості продовження будівництва автомобільної дороги загального користування державного значення Н-10 Стрий-Мамалига, необхідно уточнити її проходження на графічних матеріалах генерального плану м.Болехова. 
Після дискусій міські обранці одноголосно підтримали запропонований проєкт рішення міської ради та доручили виконавчому комітету Болехівської міської ради замовити графічні матеріали генерального плану м. Болехова з врахуванням уточнення проходження об’їзної дороги на графічних матеріалах генерального плану.

Відбулося чергове засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин

Сьогодні, 15 січня 2020 року у Болехівській міській раді відбулося засідання комісії міської ради з питань планування територій, містобудування, архітектури, регулювання земельних відносин. Участь у ньому взяли голова постійної комісії Валерій...

Триває підготовка до 49 пленарного засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 16 грудня 2019 року, під головуванням депутата міської ради Валерія Гутака відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування територій, містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин. Участь у ньому...

Постійна комісія міської ради з питань регулювання земельних відносин провела чергове засідання

Відповідно до розпорядження міського голови, 26 листопада 2019 року о 10.00 год. у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться чергове пленарне засідання XLVIIІ сесії Болехівської міської ради VІІ демократичного скликання....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація