Про що говорили на щотижневій онлайн-нараді ОДА
17 лют, 2020 0 Коментарів 655 Переглядів

Про що говорили на щотижневій онлайн-нараді ОДА

Сьогодні на щотижневій нараді під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва йшлося про основні завдання розвитку галузі спорту у 2020 році, про основні акценти реалізації національного проекту «Велике будівництво» та про порядок забезпечення у 2020 році спеціальними засобами для реабілітації осіб, які цього потребують. Участь у нараді взяли міський голова Богдан Мельник та заступниця міського голови Тетяна Лугова.
Начальник управління спорту облдержадміністрації Орест Оклієвич розповів про основні заходи, які ввійшли до стратегії розвитку області. Це, зокрема, популяризація фізичної культури та спорту, розбудова спортивної інфраструктури, державно-приватне партнерство в спорті, розвиток масового та дитячо-юнацького спорту та спорт вищих досягнень.
За словами посадовця, у цьому році триватиме зміцнення матеріально-технічної бази закладів галузі.
«У березні цього року в Івано-Франківську пройде важливий спортивний захід - Міжнародні змагання зі спортивної ходьби, на яких будуть розігруватися ліцензії на участь в Олімпійських іграх, - зазначив Віталій Федорів. – Необхідно забезпечити всі організаційні заходи, щоби провести змагання на найвищому рівні».
Як зазначив т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів, минулого тижня він взяв участь у нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, що відбулася в Києві у рамках реалізації національного проекту «Велике будівництво». Про основні акценти зібрання посадовець проінформував сьогодні учасників щотижневої онлайн-наради.
«Глава уряду наголосив, що на місцях потрібно невідкладно визначитися з місцями старту робіт, джерелами фінансування, забезпечити виконання необхідного їх обсягу. Мова йде про своєчасний початок ремонтних та будівельних робіт на соціально важливих об’єктах – школах, дитячих садочках, об’єктах спортивного призначення, сільських лікарських амбулаторіях, а також дорогах державного та місцевого значення», - підкреслив Віталій Федорів.
Окрім того, В. Федорів звернув увагу голів РДА на виконання умови співфінансування з місцевих бюджетів будівництва сільських лікарських амбулаторій та інших об’єктів.
Директор департаменту соціальної політики ОДА Володимир Корженьовський доповів про порядок забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації, що визначено Законом України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні». Розроблено порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, яким передбачено адресний підхід до забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб зазначених категорій, новий механізм фінансування такого забезпечення за принципом «гроші ходять за людиною», виплату компенсації вартості за самостійно придбані засоби реабілітації.
Віталій Федорів наголосив на необхідності активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо їх прав на соціальне забезпечення. Також посадовець закцентував увагу присутніх керівників структурних підрозділів ОДА та голів РДА щодо недопущення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам освіти та медицини. «Проведена нами робота свідчить про те, що ми рухаємося в правильному напрямку. Наголошую на необхідності дотримання фінансової дисципліни та недопущення порушення Бюджетного кодексу», - зазначив Віталій Федорів.

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської

Сьогодні, 13 січня 2020 року, під час щотижневої онлайн-наради у голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля, за участю голів райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та керівників структурних підрозділів ОДА, участь у якій...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської

Сьогодні, 16 грудня 2019 року, відбулася щотижнева онлайн-нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів влади, районів та міст обласного значення. Участь у...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської

Сьогодні, 3 грудня 2019 року, відбулася щотижнева онлайн-нарада з головами райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та керівниками структурних підрозділів ОДА під керівництвом голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація