Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської облдержадміністрації
16 гру, 2019 0 Коментарів 478 Переглядів

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської облдержадміністрації

Сьогодні, 16 грудня 2019 року, відбулася щотижнева онлайн-нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів влади, районів та міст обласного значення. Участь у нараді взяли міський голова Богдан Мельник, секретар Болехівської міської ради Ігор Герецький, начальник управління освіти міськвиконкому Ігор Сайко, начальник філії ПАТ «Укртелеком» Михайло Бабійчук.
На нараді йшлося про зміни до антикорупційного законодавства щодо е–декларування. 
Акцентувалася увага на Законі України від 02.10.2019 № 140-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції», яким внесено низку змін до Закону «Про запобігання корупції». Враховуючи те, що з 1 січня розпочнеться новий етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування, про доходи та майно, варто звернути особливу увагу на зміни щодо е-декларування.
Розглядали під час наради питання щодо забезпечення виплати зарплати освітянам і медикам.
За інформацією місцевих фінансових органів Івано-Франківської ОДА, розрахунковий обсяг незабезпеченості щодо оплати праці працівникам бюджетної сфери до кінця року складатиме близько 160,9 млн гривень, в тому числі по освітній субвенції – 70,0 млн. гривень, медичній субвенції – 70,2 млн гривень.
Недостатньо коштів для виплати зарплатні освітянам і медикам у містах Івано-Франківську і Болехові, а також Рогатинському, Тлумацькому, Рожнятівському, Богородчанському, Косівському, Надвірнянському, Коломийському та Галицькому районах. 
Керівник області доручив департаменту фінансів спільно з керівниками районів провести аналіз наявного фінансового ресурсу, який можна спрямувати на виплату заборгованості. Окрім того, наголошувалося на прийнятті бездефіцитних місцевих бюджетів на 2020 рік.
«Щоб не повторювати ситуацію із наявною заборгованістю із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, слід забезпечити прийняття бездефіцитних, збалансованих місцевих бюджетів на наступний рік», - зазначив Денис Шмигаль.
Обговорили також питання про стан забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю.
На переконання голови ОДА, забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення технічними та іншими засобами допоможе їм отримати доступ до всіх наявних послуг, відчути себе повноцінними громадянами.
Варто додати, що забезпеченням технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю в області займається департамент соціального захисту облдержадміністрації. За словами його директора Володимира Корженьовського, на зазначене обладнання у 2018 році було виділено понад 41мільйон гривень. Цьогоріч фінансовий ресурс склав 66 мільйонів гривень, тобто фінансування зросло на 60 відсотків у порівнянні з минулим роком, що дало можливість забезпечити значно більшу кількість осіб з інвалідністю, які перебували на обліку.
«На сьогодні використання коштів у цілому становить 81 %, зокрема: протезно-ортопедичними виробами забезпечено на 83 %;протезування молочної залози – 98 %; ортопедичним взуттям – 82 %; кріслами колісними – 74 %; засобами реабілітації – 82 %; ремонтом ТЗР – 94 %; спеціальними засобами спілкування на 100 %», - повідомив директор департаменту.

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської

Сьогодні, 9 грудня 2019 року, відбулася щотижнева онлайн-нарада під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки за участю голів райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та керівників структурних...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської

Сьогодні, 3 грудня 2019 року, відбулася щотижнева онлайн-нарада з головами райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та керівниками структурних підрозділів ОДА під керівництвом голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля....

Міський голова Богдан Мельник провів прийом громадян з особистих питань

Відповідно до розпорядження міського голови кожний 1,3,5 понеділок місяця за попереднім записом проводиться прийом громадян. Сьогодні, 2 грудня 2019 року, Богдан Мельник провів черговий прийом громадян. З метою оперативного надання кваліфікованої...

0 Коментарів

Авторизація