Оперативна інформація щодо запобігання та поширення на території Болехівської міської ради ГРЗ, спричиненого коронавірусною інфекцією (COVID-19)
26 бер, 2020 0 Коментарів 2 278 Переглядів

Оперативна інформація щодо запобігання та поширення на території Болехівської міської ради ГРЗ, спричиненого коронавірусною інфекцією (COVID-19)

24 березня 2020 року розпорядженням міського голови утворено Штаб прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території Болехівської міської ради. Членів штабу уповноважено з 24.03.2020 здійснювати контроль на території Болехівської міської ради за дотриманням обмежувальних заходів всіма суб’єктами господарювання та при необхідності фіксувати порушення і передавати матеріали до правоохоронних органів.  

Оперативний штаб інформує про ситуацію на території Болехівської міської ради, пов’язану з коронавірусною інфекцією COVID-19, станом на 12.00 год. 26 березня 2020 року:
- з Болехівської міської ради двоє хворих з ознаками гострої респіраторної інфекції знаходяться на обстеженні у Комунальному некомерційному підприємстві "Долинська багатопрофільна лікарня". У нашому регіоні  саме КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" є спеціально визначеним медичним інфекційним закладом, де проводиться діагностика експрес-тестами та полімеразною ланцюговою реакцією на визначення COVID-19.
Проведені експрес-тести пацієнтам не підтвердили вірус COVID-19, очікуються результати аналізів із вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ;
- за даними КНП «Центр первинної медичної допомоги», з-за кордону повернулося близько 200 жителів  Болехівщини. Більшість з них повідомили про своє повернення додому сімейного лікаря.   На разі у них немає симптомів гострої респіраторної інфекції;
- КНП «Болехівська ЦМЛ» та КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради готові до виявлення та своєчасного направлення на обстеження і лікування пацієнтів з симптомами коронавірусної інфекції в спеціально визначений інфекційний заклад – КНП "Долинська багатопрофільна лікарня". Додатково, відповідно до розподілу Івано-Франківської облдержадміністрації, медзаклади отримали з державного резерву медичні маски для забезпечення медпрацівників.

Нагадаємо, окрім штабу прийняття оперативних рішень в місті діють міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та з протидії епідемії, які ухвалюють оперативні рішення, що стосуються запровадження карантинних заходів. 

У зв'язку з оголошеними карантинними заходами просимо всіх без гострої необхідності не виходити з будинків і квартир. У разі потреби вийти на вулицю уникайте скупчення людей, користуйтеся громадським транспортом лише у виключних випадках. Зберігайте спокій! 
Заклади, які здійснюють продаж продуктів, засобів гігієни, лікарських засобів на території міста працюють в звичайному режимі. Звертаємо вашу увагу на те, що у зоні підвищеної небезпеки перебувають особи у віці понад 60 років - перебіг хвороби у них проходить з ускладненням та може призвести до летального результату. Закликаємо вжити заходів, щоб ваші близькі літнього віку залишалися вдома та були забезпечені всім необхідним.
Запам’ятайте: ваше відповідальне ставлення до виконання всіх карантинних заходів допоможе зберегти ваше здоров'я та врятувати здоров'я та життя оточуючих. 
Занотуйте: карантин - це не канікули чи відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Наполягаємо, щоб ви залишалися вдома.
Самоізоляція - це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів та знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя! Не ставте під загрозу своє здоров’я та здоров’я ваших близьких.

52 сесію Болехівської міської ради скасовано

У зв’язку із запровадженням обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Болехівської міської ради, розпорядженням міського голови від 23.03.2020 року № 64-р скасовано проведення засідання 52 сесії міської ради....

Постійна комісія міської ради погодила проєкт Програми соціально-економічного та культурного

13 березня 2020 року на чолі з головою комісії Луговим І.О. відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, сільського та лісового господарства, підприємництва, інвестицій з використання...

Про чергове засідання постійної комісії міської ради з питань ЖКГ

Сьогодні, 16 березня 2020 року, в Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та власності територіальних громад, екології та благоустрою. Участь у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація