Під час пленарного засідання депутати внесли зміни до бюджету та заслухали інформацію про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста
26 сер, 2020 0 Коментарів 611 Переглядів

Під час пленарного засідання депутати внесли зміни до бюджету та заслухали інформацію про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста

Сьогодні, 26 серпня 2020 року, відповідно до розпорядження міського голови, у Народному домі відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 17 депутатів міської ради. Участь у роботі 54 сесії взяли депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Черневий, керівники управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість краю.
Під час пленарного засідання депутати Болехівської міської ради заслухали питання про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Болехова за І півріччя 2020 року.
Як йшлося у доповіді головної спеціалістки з питань економіки, зовнішньоекономічної діяльності та туризму відділу житлово-комунального господарства будівництва, транспорту, екології, благоустрою міськвиконкому Галини Васильків, за січень-травень 2020 року промислові підприємства міста реалізували промислової продукції (товарів, послуг) в розмірі 73 млн. 627 тис. 800 грн. (січень-травень 2019 року 96075,1 тис.грн.). Темп зменшення обсягу реалізованої промислової продукції до відповідного періоду минулого року становив 76,6%. 
У січні-березні 2020 року підприємства та організації міста за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 7,6 млн. грн. капітальних інвестицій. Весь обсяг капітальних інвестицій спрямовано у матеріальні активи. Інвестиції у будівлі житлові склали 52,4% загального обсягу капітальних інвестицій у матеріальні активи, у будівлі нежитлові та інженерні споруди – 39%, інші матеріальні активи – 8,6%.
Основним джерелом фінансування капітальних інвестицій виступають кошти населення на будівництво житла, за рахунок яких освоєно 52,4% загального обсягу інвестицій. Частка власних коштів підприємств та організацій у загальному обсязі капітальних інвестицій становила 41,9%.
Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності міста у І кварталі 2020 року склали 2,0 млн. дол. США, імпорту – 574,2 тис. дол. США. У порівнянні з відповідним періодом 2019 року обсяги експорту збільшилися на 8,8%, імпорту – зменшилися на 47,1%. Партнерами у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 19 країн світу.
Найбільше суб’єкти зовнішньої торгівлі експортували товарів з міста до Італії (86,8%), Німеччини (3,2%), Угорщини (3,1%), Білорусі (1,6%). За межі країни відвантажували переважно шкури необроблені, шкіру вичинену (72,5%), деревину і вироби з деревини (19%), недорогоцінні метали та вироби з них (7%).
Вагомі обсяги імпортних надходжень отримано з Італії (66,5%), Польщі (9,1%), Німеччини (8,6%). Основу надходжень з-за меж країни складали шкури необроблені, шкіра вичинена (35,8%), продукція хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості (19,8%), засоби наземного транспорту, крім залізничного (15,1%), недорогоцінні метали та вироби з них (13,6%), механічні та електричні машини (5,9%).
За січень-травень 2020 року обсяг виробленої будівельної продукції підприємствами міста склав 3919 тис. грн. Індекс будівельної продукції становив 87,8%.
Кількість безробітних станом на 01.07.2020 року становила 387 осіб, з них 322 особи отримують допомогу по безробіттю. Спостерігається збільшення рівня безробіття, який склав 3,04% і збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 1,54%. За сприяння служби зайнятості протягом звітного періоду працевлаштовано 332 осіб.
Станом на 01.07.2020 року соціальні допомоги отримали 2178 громадян в розмірі 20 млн. 434 тис. 300 грн. (20434,30 тис.грн.), житлові субсидії отримали 1051 громадян в розмірі 3 млн. 940 тис. 500 грн. (3940,5 тис.грн.), а в безготівковій формі отримали 130 громадян в розмірі 491 тис. 200 грн. (491,2 тис.грн.). На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення міськвиконкому станом на 01.07.2020 року перебувало 4452 пільговики.
Після цього депутати Болехівської міської ради затвердили звіт міського бюджету за І півріччя 2020 року та внесли зміни до міського бюджету на 2020 рік, а саме: врахували в міському бюджеті субвенцію з державного бюджету в частині доходів загального фонду збільшили планові надходження на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» на суму 2794840 гривень; в частині видатків спеціального фонду (видатки розвитку) збільшили бюджетні призначення по коду бюджетної програми «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога» на суму 2794840 гривень на придбання медичного обладнання для комунального некомерційного підприємства «Болехівська центральна міська лікарня» Болехівської міської ради (рентгенівський діагностичний комплекс з цифровою обробкою зображення на 2 робочі місця).
Окрім цього врахували в міському бюджеті субвенції з місцевого бюджету в частині доходів загального фонду збільшили планові надходження за кодами «Інші субвенції з місцевого бюджету» на суму 125000 гривень; «Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров`я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» на суму 134000 гривень; «Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» на суму 28700 гривень; в частині доходів спеціального фонду збільшили планові надходження по коду «Інші субвенції з місцевого бюджету» на суму 118000 гривень. У частині видатків загального фонду (видатки споживання) збільшили бюджетні призначення міській раді по кодах бюджетної програми «Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет» на суму 134000 гривень; «Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги» - 100000 гривень (поточний ремонт приміщення КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради); відділу культури по коду бюджетної програми «Інші заходи в галузі культури і мистецтва» на суму 25000 гривень (придбання будівельних матеріалів для церкви «Верховних Апостолів Святих Петра і Павла» в м. Болехів); управлінню освіти по коду бюджетної програми «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти (у тому числі з дошкільними підрозділами (відділеннями, групами))» на суму 36500 гривень. У частині видатків спеціального фонду (видатки розвитку) збільшили бюджетні призначення відділу культури на «Інші заходи в галузі культури і мистецтва» на суму 20000 гривень (капітальний ремонт церкви Святої Великомучениці Параскеви в м. Болехів); управлінню освіти по коду бюджетної програми «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти (у тому числі з дошкільними підрозділами (відділеннями, групами))» на суму 98000 гривень (капітальний ремонт електричних мереж корпусу №1 Болехівського ліцею №1 «Академічний» - 49000 гривень, капітальний ремонт електричного обладнання корпусів №2 та №3 Болехівського ліцею №1 «Академічний» - 49000 гривень). Зменшили бюджетні призначення управлінню освіти по коду бюджетної програми «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти (у тому числі з дошкільними підрозділами (відділеннями, групами))» на суму 7800 гривень.
Внесли зміни в бюджетні призначення по міській раді - зменшили бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) на «Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)» (Міська цільова програма з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки) на суму 60000 гривень; по коду бюджетної програми «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» на суму 185000 гривень; по спеціальному фонду (видатки розвитку) по коду бюджетної програми «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» на суму 126000 гривень. Збільшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності міської ради на суму 45000 гривень, проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту (Міська цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки) на суму 15000 гривень; заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха на суму 126000 гривень (виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкт «Відновлення берегоукріплення після паводків 14-16 червня 2020 року на річці Сукіль (правий берег) на території Болехівської міської ради Івано-Франківської області. Капітальний ремонт»). По спеціальному фонду (видатки розвитку) - по коду бюджетної програми «Організація благоустрою населених пунктів» на суму 185000 гривень (придбання автомобіля б/у самоскид МАЗ-5551).
Окрім цього спрямували частину вільного залишку коштів по загальному та спеціальному фонду міського бюджету фінансовому управлінню по спеціальному фонду (видатки розвитку) по коду бюджетної програми «Інші субвенції з місцевого бюджету» в сумі 1104000 гривень (субвенція обласному бюджету для департаменту будівництва, житлово-комунального господарства  містобудування та архітектури (для управління капітального будівництва) Івано-Франківської обласної державної адміністрації) на співфінансування «Капітальний ремонт водопроводу по вул. Д. Галицького в м. Болехів Івано-Франківської області»).
Здійснили перерозподіл бюджетних призначень міського бюджету -зменшили бюджетні призначення по міській раді по спеціальному фонду (видатки розвитку) по коду бюджетної програми «Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій» на суму 196000 гривень (Нове будівництво системи переходів каналізаційної мережі через дорогу по вул. Д.Галицького в м. Болехів), відповідно збільшили бюджетні призначення фінансовому управлінню по спеціальному фонду (видатки розвитку) по коду бюджетної програми «Інші субвенції з місцевого бюджету» на суму 196000 гривень (субвенція обласному бюджету для департаменту будівництва,   житлово-комунального господарства містобудування та архітектури (для управління капітального будівництва) Івано-Франківської обласної державної адміністрації) на співфінансування «Капітальний ремонт водопроводу по вул. Д. Галицького в м. Болехів Івано-Франківської області»).
А також врахували у міському бюджеті субвенцію із Підберезького сільського бюджету на суму 22100 гривень: в частині доходів збільшили планові надходження загального фонду по коду «Інші субвенції з місцевих бюджетів» на суму 1100 гривень, спеціального фонду - по коду «Інші субвенції з місцевих бюджетів» на суму 21000 гривень. В частині видатків збільшили бюджетні призначення загального фонду управлінню освіти по коду бюджетної програми «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти (у тому числі з дошкільними підрозділами (відділеннями, групами))» на суму 1100 гривень (придбання сталевого фланцю та регулятора для Підберезької ЗОШ І-ІІ ст.); спеціального фонду - управлінню освіти по коду бюджетної програми «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти (у тому числі з дошкільними підрозділами (відділеннями, групами))» на суму 21000 гривень (придбання мотоблокового електричного насосу для Підберезької ЗОШ І-ІІ ст.).
Внесли зміни в додаток до рішення міської ради від 24.12.2019 року №06-49/19 «Про міський бюджет на 2020 рік» по коду бюджетної програми «Забезпечення діяльності інших закладів у сфері освіти» по спеціальному фонду (бюджету розвитку) - зменшили бюджетні призначення на «Придбання комп'ютерної техніки в   міжшкільний навчально-виробничий комбінат» на суму 14677 гривень; збільшити бюджетні призначення на «Придбання електричного котла в управління освіти» на суму 14677 гривень.
Окрім цього під час пленарного засідання міські обранці утворили аукціонну комісію та затвердили Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації міста Болехова, затвердили також Регламент Центру надання адміністративних послуг Болехівської міської ради, перелік адміністративних послуг, які надаються у Центрі надання адміністративних послуг Болехівської міської ради, список присяжних Болехівського міського суду Івано-Франківської області. 
Ствердними були рішення обранців і при розгляді питань, що стосувалися надання матеріальної допомоги громадянам Болехівщини. 
Депутатський корпус підтримав низку проєктів, які стосувалися впорядкування земельних відносин. Зокрема, ухвалено проєкти рішень щодо затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та надання земельних ділянок у власність, затверджено технічні документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі земельних ділянок у власність, надано дозволи на виготовлення проєктів землеустрою та технічних документацій із землеустрою та інші. 
У різному депутати розглянули протокол засідання постійної комісії міської ради з питань охорони прав людини, законності та правопорядку, регламенту та депутатської етики, на якому обговорили заяву головного спеціаліста, еколога відділу ЖКГБТЕБ Уляни Юзьків щодо порушення правил депутатської етики депутатом Болехівської міської ради Миколою Кушиною. 
Заслухавши позиції сторін щодо даного питання, міський голова Богдан Мельник звернув увагу депутатові Миколі Кушині на необхідності дотримання частини 1 статті 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». 

На засіданні постійної комісії міської ради обговорили підсумки виконання Програми

11 серпня 2020 року у Болехівській міській раді на чолі з головою комісії І.Луговим відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, сільського та лісового господарства, підприємництва,...

Чергове пленарне засідання Болехівської міської ради відбулося з дотриманням карантинних обмежень

Сьогодні, 10 червня 2020 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 16 депутатів міської ради. Участь у роботі 52 сесії...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація