Питання забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обговорили на онлайн-нараді
01 жов, 2020 0 Коментарів 489 Переглядів

Питання забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обговорили на онлайн-нараді

Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук відбулася онлайн-нарада 
де йшлося про виплату грошової компенсації для придбання житла дітям-сиротам, дітям, які позбавлені батьківського піклування та особам з їх числа. В нараді взяли участь: керуючий справами міськвиконкому Іван Ганчар, начальник фінансового управління міськвиконкому Наталія Дуб, начальник управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому Мирослава Печененко, начальник служби у справах дітей міськвиконкому Тетяна Досяк, директор Болехівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Іваночко.
«Держава робить все для того, щоб діти, які потребують соціального захисту його отримували. За рахунок коштів субвенції із державного бюджету  є можливості щодо придбання житла для дітей-сиріт. Ми сьогодні повинні проаналізувати всі механізми та алгоритми якісного освоєння цих коштів. Ефективна соціальна робота з  дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування, є важливим пріоритетом роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування», - зауважила Світлана Онищук.
На нараді було були надані детальні  роз’яснення відносно змін, внесених до постанови Кабінету міністрів України від 15 листопада 2017 р. постановою Кабінету міністрів України від 1 червня 2020 р.  № 515 до порядку та умов надання субвенції у 2020 році. 
Начальник служби у справах дітей ОДА Іван Ковалик розповів, що право на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації відповідно до порядку та умов за власним вибором мають діти особи віком від 16 до 23 років у порядку черговості взяття на квартирний облік, у тому числі діти, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року незалежно від дати досягнення віку протягом року.
Обласною державною адміністрацією спрямовано 7 млн. 952тис. 600 грн. цільової субвенції з державного бюджету було місцевим бюджетам для виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення 19 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа.
Порядком використання цих коштів передбачено, що грошова компенсація може бути використана протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку та дитина може купувати  житло в будь-якій адміністративно-територіальній одиниці України. 
Додамо, що на Івано-Франківщині минулого року 27 дітям-сиротам та дітям, які позбавлені батьківського піклування, особам з їх числа було придбано житло за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим.

Міський голова провів черговий прийом громадян з особистих питань

Відповідно до розпорядження міського голови кожний 1,3,5 понеділок місяця за попереднім записом проводиться прийом громадян. Сьогодні, 2 березня 2020 року, міський голова Богдан Мельник провів черговий прийом громадян з особистих питань. Для...

Міський голова Богдан Мельник провів прийом громадян з особистих питань

Відповідно до розпорядження міського голови кожний 1,3,5 понеділок місяця за попереднім записом проводиться прийом громадян. Сьогодні, 2 грудня 2019 року, Богдан Мельник провів черговий прийом громадян. З метою оперативного надання кваліфікованої...

Відбулося засідання постійної комісії міської ради

Відповідно до розпорядження міського голови, 26 листопада 2019 року о 10.00 год. у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться чергове пленарне засідання 48 сесії Болехівської міської ради VІI демократичного скликання. Передує...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація