Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення проти зростання тарифів на енергоносії у 2021 році
15 січ, 2021 0 Коментарів 507 Переглядів

Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення проти зростання тарифів на енергоносії у 2021 році

Сьогодні, 15 січня, депутати Болехівської міської ради зібралися на позачергове пленарне засідання, аби підтримати звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрія Бойчука. Провів позачергове пленарне засідання 3 сесії Болехівської міської ради міський голова Іван Яцинин. Участь у роботі позачергового засідання взяли 20 депутатів міської ради, депутат Калуської районної ради Наталія Федорика, керівники управлінь, відділів міськвиконкому.
Начальник відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою міськвиконкому Богдан Чех ознайомив присутніх на пленарному засіданні з проєктом рішення та текстом звернення.
Як йдеться у зверненні, депутати Болехівської міської ради, категорично  висловлюються проти зростання у 2021 році ціни на природний газ та  електроенергію,  підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільчих компаній та звертаються з проханням негайно втрутитись в цю ситуацію. 
Подорожчання газу призведе до зростання платіжок за опалення, підвищення цін на товари та послуги, що в умовах російської збройної агресії проти України, коли держава продовжує складну боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19, буде додатковим фінансовим тягарем для громадян.
Крім цього, постановою Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 року №483” визначено єдину фіксовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів - 1,68 грн/кВт год. Таким чином скасовано пільгову ціну на електроенергію за перші 100 кВт год/міс. Слід зауважити, що відповідно до зазначеної постанови вказана ціна на електроенергію для населення діятиме до 31.03.2021. В подальшому прогнозується зростання тарифу на електричну енергію більш ніж у 2,5 рази, що складатиме  близько 3.30 грн/кВт год.
Протягом 2020 року внаслідок встановлення карантинних обмежень через пандемію коронавірусу COVID-19, зріс рівень безробіття, погіршилася ситуація у сфері малого та середнього бізнесу, що негативно позначилося на рівні життя громадян. В таких умовах завданням влади є підтримка бізнесу і населення та встановлення мораторію на підвищення будь-яких тарифів. Питання зміни тарифів для населення і промисловості можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян.
За таких обставин, депутати Болехівської міської ради, висловлюючи волю громади та діючи в її інтересах, з метою уникнення поглиблення соціальної напруги вимагають: 
-   вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення ціни на газ та  тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній; 
 - вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на електроенергію;
- вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на комунальні послуги.
  Зважаючи на соціальну значущість порушених питань, сподіваємось на порозуміння, підтримку та державницький підхід до їх вирішення. Вважаємо, що позитивне вирішення вищезазначених питань хоча б мінімально зменшить фінансове навантаження на населення та бізнес.
У разі невиконання вимог, зазначених у зверненні, залишаємо за собою право на вжиття кардинальних дій, аж до масових акцій непокори та протесту. 
Після завершення обговорень та доповнень до проєкту рішення, депутати проголосували за вищезазначений проєкт рішення.

До уваги депутатів міської ради!

На підставі звернення депутатів Болехівської міської ради, відповідно до п. 20 ч.4 ст. 42, ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2.2.1 Регламенту Болехівської міської ради VIII демократичного скликання, розпорядження...

Про що говорили на засіданні постійної комісії з питань ЖКГ?

30 жовтня 2019 року о 10.00 годині у Болехівській міській раді відбудеться чергова 47 сесія Болехівської міської ради VІI демократичного скликання. Традиційно черговому пленарному засіданню передує робота у комісіях. Відтак, сьогодні, 28 жовтня 2019...

Бюджетна комісія міської ради обговорила фінансові питання

Сьогодні, 25 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли голова комісії Марія...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація