Відбулася нарада з питань проведення осіннього призову юнаків на строкову військову службу
03 вер, 2019 0 Коментарів 684 Перегляди

Відбулася нарада з питань проведення осіннього призову юнаків на строкову військову службу

Сьогодні, 3 вересня 2019 року, секретар міської ради Ігор Герецький, з ініціативи військового комісара Долинського міського об’єднаного військового комісаріату Степана Гриника, провів нараду з питань призову громадян на строкову військову службу восени 2019 року. Участь у нараді взяли голови сільських рад та особи, відповідальні за ведення військового обліку громадян при міській та сільських радах.
Розпочав нараду секретар міської ради Ігор Герецький. Він звернув увагу на те, що у тісній взаємодії між військовим комісаріатом, головами сільських рад та правоохоронними органами потрібно максимально зосередити роботу на виконанні завдань, які ставляться перед органами влади та військовим комісаріатом щодо призову громадян на строкову військову службу восени 2019 року. Ігор Герецький звернувся до всіх присутніх із проханням мобілізувати усі сили, аби на достойному рівні провести осінню призовну кампанію.
У ході наради військовий комісар Степан Гриник зазначив, що осіння призовна кампанія триватиме впродовж жовтня-грудня 2019 року. За цей час буде проведено черговий призов на строкову військову службу в Збройні сили України юнаків 1992-2001 р.н., які визнані медичною комісією придатними до проходження військової служби. Він також звернув увагу на те, що громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повісткою до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно з законодавством.
Під час наради начальник ІІ відділення Долинського міського об’єднаного військового комісаріату Мар’яна Крайник акцентувала увагу на оповіщенні та забезпеченні явки призовників до військового комісаріату. А також роз’яснила правові підстави та порядок надання відстрочки від призову на строкову військову службу.
Представники сільських рад отримали розпорядження військового комісара про оповіщення призовників 1992-2001 р.н., які перебувають на обліку в сільських радах.
Учасники наради обговорили усі проблемні питання, які виникали під час попередніх призовів та шляхи їх вирішення. Основною проблемою, яка виникає під час оповіщення, сільські голови назвали відсутність юнаків за місцем реєстрації, адже більшість з них перебуває за кордоном на тимчасових заробітках.
Підсумовуючи нараду, секретар міської ради Ігор Герецький звернув особливу увагу присутніх на необхідність проведення роз’яснювальної та агітаційної роботи серед населення Болехівщини щодо виконання конституційного обов’язку громадян, популяризації служби у Збройних Силах України та відповідальність за ухиляння від призову на строкову військову службу.

Бюджетна комісія міської ради обговорила фінансові питання

Сьогодні, 25 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли голова комісії Марія...

Постійна комісія міської ради провела чергове засідання

Сьогодні, 24 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань праці, соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, національного та духовного відродження, молодіжної політики,...

Відбулося засідання постійної комісії міської ради

Сьогодні, 16 вересня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та власності територіальних громад, екології та благоустрою. Участь у...

0 Коментарів

Авторизація