Святкуємо Великдень: вимоги карантину та рекомендації
14 кві, 2021 0 Коментарів 726 Переглядів

Святкуємо Великдень: вимоги карантину та рекомендації

Вчора, 13 квітня, заступниця міського голови Ілона Калитин зустрілася із представниками духовенства з питань дотримання карантинних вимог  під час Великодня. 
Ситуація із пандемією коронавірусу на території області та громади дещо покращилася, але не варто нехтувати тими карантинними обмеженнями, які діють у «жовтій» епідемічній зоні.  Зустріч із представниками різних релігійних конфесій мала на меті донести цю позицію органів влади до священнослужителів, а також ознайомити їх із протоколами Державної (від 09.04.2021 №17), регіональної (від 09.04.2021 №9) комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і спільного позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії та міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 10.04.2021 № 8.
Заступниця міського голови ознайомила учасників зустрічі з епідеміологічною ситуацією на Болехівщині, звернулася до священнослужителів з проханням поінформувати вірян з приводу дотримання усіх заходів згідно з карантинними обмеженнями та, задля їх безпеки, не допускати масового скупчення людей під час проведення богослужінь та освячення пасок на Великдень. 
Під час зустрічі Ілона Калитин також нагадала отцям про вимоги карантинної дистанції у приміщеннях: не більше однієї особи на кожні 4 м², необхідність суворого дотримання маскового режиму, наявність у місцях скупчення людей санітайзерів. Безпечної дистанції варто дотримуватися і на вулиці - ці вимоги обов'язкові для всіх. 
На завершення розмови заступниця додала, що у Міністерстві охорони здоров’я України планують розробити відповідний перелік обмежень на свята та закликала представників духовенства з розумінням поставитися до всіх карантинних вимог, встановлених органами влади. Адже все це здійснено з метою недопущення ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання. 
У свою чергу священнослужителі зазначили, що парафіяни, перебуваючи у храмах, постійно дотримуються маскового режиму.  Настоятелі церков впродовж усієї пандемії Соvid-19 проводять роз’яснювальну роботу з вірянами і надалі сприятимуть, щоб на Великодні свята до храмів віруючі масово не заходили, освячення пасок проводилося на свіжому повітрі з дотриманням усіх карантинних обмежень задля безпеки та здоров’я людей.

Міський голова Іван Яцинин взяв участь в онлайн засіданні регіональної комісії з питань

Вчора, 4 лютого 2021 року, відбулося онлайн засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, в ході якої розглянули питання про епідемічну ситуацію на території області, спричинену коронавірусом та...

Ресторанам і кафе дозволили працювати в Новорічну ніч до 7-ї ранку

Відповідно до протоколу спільного позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії та міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації...

Відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

5 грудня 2019 року в Болехівській міській раді під головуванням міського голови Богдана Мельника відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли начальник Державного...

0 Коментарів

Авторизація