Робоча зустріч у міського голови
14 кві, 2021 0 Коментарів 630 Переглядів

Робоча зустріч у міського голови

Вчора, 13 квітня 2021 року, у Болехівській міській раді відбулася робоча зустріч міського голови Івана Яцинина та голови Калуської районної державної адміністрації Жанни Табанець. Участь у ній взяли перший заступник голови Калуської районної державної адміністрації Оксана Канюка, керівник патронатної служби Наталія Вібла, перший заступник міського голови Василь Юрочко та заступник міського голови Ілона Калитин. Метою візиту стало знайомство з Болехівщиною, її соціально-економічним розвитком та обговорення перспектив на найближчі роки.
 У ході розмови керівники зупинилися на проблемах Болехівської територіальної громади та пріоритетних завданнях, які потребують першочергового вирішення. Перш за все говорили про стан доріг та перспективи залучення коштів на капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування місцевого обласного значення Гериня-Болехів, Болехів-Козаківка та Болехів-Міжріччя. Звернули увагу на необхідності оновлення «обличчя» області – в’їзного знаку на Івано-Франківщину зі сторони Моршина працівниками Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області.    
Поспілкувалися також про незручності, які виникають у повсякденному житті мешканців міста через відсутність водопровідних та каналізаційних мереж у місті та перспективи продовження їх будівництва. Детальніше зупинилися на обговоренні можливості подальшого впровадження проєкту щодо продовження будівництва очисних споруд у Болехові. Адже для цього необхідно провести додаткові обстеження та оновити проектно-кошторисну документацію, так як вона була виготовлена ще у 2009 році та потребує корегування.
Обговорили під час зустрічі подальшу діяльність закладів освіти на території Болехівської територіальної громади у розрізі реформи освіти та необхідність створення гімназій та ліцеїв. Зупинилися на проблемах тих освітніх закладів, які розташовані у гірських районах та в яких навчається невелика кількість учнів, що спричиняє додаткові видатки і, відповідно, недостатній рівень освітньої субвенції. Ці обставини зумовлюють необхідність реорганізації закладів освіти із пониженням ступеня.
Йшлося також про перспективний проєкт «Реконструкція існуючого дитячого садка «Пролісок» з добудовою блоку у с.Тисові», проектно-кошторисна документація для якого наявна, але також потребує оновлення.
Рекомендувало керівництво району для участі та реалізації проєктів залучати громадські організації, ініціативні групи громадян, органи самоорганізації населення тощо.
Окрім цього, керівник району поцікавилася діяльністю медичних закладів Болехівщини у ході реформи системи охорони здоров'я.
Керівники району та міста говорили про заходи, які заплановані з метою забезпечення чистоти та порядку, підвищення рівня благоустрою, підготовки населених пунктів Болехівської територіальної громади до Великодніх свят.
На завершення зустрічі міський голова Іван Яцинин висловив сподівання на злагоджену роботу та плідну співпрацю з районною державною адміністрацією. «Зараз, зі створенням громад, відкриваються нові перспективи і можливості. Громада може скеровувати кошти на будівництво нових та капітальний ремонт об’єктів, покращення стану доріг, на освіту та медицину. Але лише завдяки злагодженій співпраці можна досягти кращого результату щодо покращення інфраструктури краю на благо спільних інтересів жителів громади», – звернув увагу міський голова м.Болехова Іван Яцинин.
Голова РДА Жанна Табанець підкреслила, що зі свого боку райдержадміністрація готова надавати законодавчу, консультативну, юридичну та професійну підтримку територіальним громадам. Співпраця і надалі буде залишатися одним із пріоритетних напрямків роботи керівництва району задля розвитку сильної громади.
На завершення зустрічі керівники райдержадміністрації відвідали Центр надання адміністративних послуг та ознайомилися з його роботою.

Робоча зустріч у міського голови

Вчора, 10 березня 2021 року, у Болехівській міській раді відбулася робоча зустріч міського голови Івана Яцинина, голови Калуської районної ради Михайла Лавріва, радника голови Калуської районної ради Віталія Крохти та депутата Калуської районної...

Міський голова Іван Яцинин зустрівся з народним депутатом Олександром Матусевичем

Сьогодні, 24 лютого 2021 року, відбулася робоча зустріч міського голови Івана Яцинина з народним депутатом України Олександром Матусевичем. Під час спілкування було підбито підсумки співпраці за минулий рік та окреслено плани на поточний. У зустрічі...

Робоча зустріч з метою подальшої спільної діяльності

Співпраця з державними установами, підприємствами та організаціями, які діють на території ради, є одним з основних пріоритетних завдань місцевих органів влади. З метою обговорення подальшої співпраці, сьогодні, 8 лютого 2021 року, відбулася робоча...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація