Схвалено звернення до Верховної Ради України щодо прийняття законів, які стосуються земельних відносин
23 кві, 2021 0 Коментарів 556 Переглядів

Схвалено звернення до Верховної Ради України щодо прийняття законів, які стосуються земельних відносин

На 8-му пленарному засіданні  депутати схвалити текст звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття Верховною Радою України в другому читанні і в цілому проєкту Закону № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» та проєкту Закону № 2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони».

Проєкт рішення був включений у порядок денний сесії з ініціативи депутатської фракції «Слуга народу» у міській раді. Його доповіла депутатка міської ради Оксана Соболь.

Депутати переконані, що саме ці проєкти законів повертають громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів, без них неможливо завершити процес земельної децентралізації та забезпечити справжнє самоврядування.
«Ми наполягаємо на тому, що після передачі земель громадянам, земельні аукціони, мають проходити в режимі онлайн, як і передбачено проектом Закону № 2195. Оскільки, це найбільш ефективний спосіб забезпечити прозорі торги та отримати найвищу ціну за право власності, чи користування землею.
Пілотні проєкти показали, що на інтернет-аукціонах вартість земельних ділянок зростає на 223% порівнюючи зі стартовою. А це означає – більше коштів на розвиток наших громад, ремонт та забезпечення всім необхідним шкіл, амбулаторій, дитячих садків і вирішення багатьох інших проблем», - йдеться у документі.
Обранці міської громади закликали всі політичні сили у Верховній Раді діяти в інтересах місцевого самоврядування при ухваленні важливих для людей законопроектів.

Текст звернення читайте тут:


Ще одне звернення, яке схвалили депутати міської ради на 8 пленарному засіданні, стосувалося прийняття закону про місцевий референдум. Це звернення також запропонували до розгляду депутати з фракції «Слуга народу». Його доповіла депутатка міської ради Алла Єфіменко.

Депутати Болехівської міської ради у зверненні вітають ухвалення парламентом Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум»,  який нарешті дозволить громадянам впливати на прийняття державних рішень.

«Люди давно чекають такої можливості і це підтверджують дані останніх соціологічних опитувань. Але ми вважаємо, що потрібно йти далі і дати людям право впливати на рішення не лише центральної, а й місцевої влади. Впевнені, що заможні громади можливі лише там, де люди мають такий реальний інструмент впливу на рішення влади, як референдум. Це ми бачимо на прикладі успішних держав, серед яких хочемо бачити і Україну», - зазначають депутати у зверненні міської ради.
Поряд з цим, Болехівська міська рада, як орган місцевого самоврядування, що представляє інтереси всіх мешканців Болехівської територіальної громади, в межах повноважень, визначених Конституцією та законами України, поділяючи необхідність впровадження реального народовладдя та децентралізації влади в Україні, закликає Верховну Раду України:
  • розробити та прийняти закон про місцевий референдум;
  • всіляко сприяти і підтримувати розробку та прийняття закону про місцевий референдум, що дозволить людям вирішувати важливі питання у своїх громадах.
Текст звернення читайте тут:

Депутати ухвалили звернення щодо недопущення звільнення від сплати земельного податку АТ

Сьогодні, на черговому пленарному засіданні, депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення до Президента України Зеленського В.О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А., Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., голови депутатської...

Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення з приводу майбутнього продажу земель

Сьогодні, 25 лютого 2020 року, відбулося чергове пленарне засідання 51 сесії Болехівської міської ради. Під час засідання депутати одноголосно схвалили текст звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України...

Відбулося чергове засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин

Сьогодні, 15 січня 2020 року у Болехівській міській раді відбулося засідання комісії міської ради з питань планування територій, містобудування, архітектури, регулювання земельних відносин. Участь у ньому взяли голова постійної комісії Валерій...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація