Відбулося засідання 11 сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання
10 сер, 2021 0 Коментарів 780 Переглядів

Відбулося засідання 11 сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання

Сьогодні, 10 серпня 2021 року, відповідно до розпорядженням міського голови відбулася чергова 11 сесія міської ради. На засідання прибуло 19 депутатів із 26 обраних. Участь у роботі сесії взяли керівники та працівники управлінь, відділів міськвиконкому, установ, організацій міста, громадськість.

На порядок денний пленарного засідання було винесено близько дванадцять десятків проєктів рішень, основну частину яких склали питання, що врегульовували земельні відносини. Всі вони були попередньо розглянуті профільними комісіями міської ради, слухалися й на засіданні погоджувальної ради, тож у день сесії ухвалювалися жваво й оперативно.

Депутати затвердили звіт бюджету міської територіальної громади за І-ше півріччя 2021 року та погодили зміни до бюджету Болехівської міської територіальної громади  на 2021 рік. Зокрема, врахували в доходах загального фонду бюджету міської територіальної громади субвенції з місцевого бюджету та спрямували 191,0 тис. гривень на централізовані заходи з лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет, 45,0 тис. гривень на капітальний ремонт вуличного освітлення на вул. Грушевського в м. Болехові. А також спрямували частину вільного залишку коштів загального фонду бюджету міської територіальної громади у сумі 111,7 тис.  гривень на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання (субвенція обласному бюджету на співфінансування).  

Після обговорення депутати затвердили Положення про відділ житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою міськвиконкому Болехівської міської ради та Положення про відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Болехівської міської ради.
 
Не отримали підтримки міських обранців проєкти рішень щодо Положення про управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради та про припинення юридичної особи комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Болехівської міської ради Івано-Франківської області» шляхом ліквідації.

З метою створення оптимальної мистецької освітньої мережі, необхідних умов для надання учням якісної освіти, забезпечення доступності та якості мистецької освіти, ефективного використання матеріально-технічних, кадрових, фінансових ресурсів та раціонального використання бюджетних коштів депутати схвалили проєкт рішення щодо реорганізації  Болехівської дитячої школи мистецтв та Болехівської дитячої художньої школи шляхом злиття та створення комунального закладу «Болехівська мистецька школа» Болехівської міської ради.

Одностайно підтримали обранці й проєкти рішень щодо участі Болехівської міської ради у дванадцятому обласному конкурсі проєктів і програм розвитку місцевого самоврядування.

Схвальним було рішення депутатів і при розгляді питань, що стосувалися надання одноразової грошової допомоги жителям громади та учаснику АТО.  

Депутатський корпус також розглянув близько сотню проєктів рішень, які стосувалися впорядкування земельних відносин. Серед них були і підтримані, і відхилені. Зокрема, ухвалено рішення щодо затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та надання земельних ділянок у власність, затверджено технічні документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі земельних ділянок у власність, надано дозволи на виготовлення проєктів землеустрою та технічних документацій із землеустрою тощо. 
З-поміж іншого депутати також надали дозвіл на розроблення детального плану території з метою впорядкування території, визначення площ та параметрів земельних ділянок для реконструкції та будівництва автомобільної дороги Сукіль-Дубина на території села Сукіль Болехівської міської ради.

У цілому з 118 проєктів рішень депутати ухвалили 94 рішення.

Відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 30 березня 2021 року, у Народному домі м.Болехова відбулася VІІ сесія Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. Провів її міський голова Іван Яцинин, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 22 депутати міської...

Із пленарного засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 4 березня 2021 року, у Народному домі м.Болехова відбулася V сесія Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. Провів її міський голова Іван Яцинин, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 23 депутати міської ради....

0 Коментарів

Авторизація