Про утримання полігону твердих побутових відходів йшлося на нараді у міського голови
03 лют, 2022 0 Коментарів 1 213 Переглядів

Про утримання полігону твердих побутових відходів йшлося на нараді у міського голови

Цього тижня міський голова Іван Яцинин провів нараду з головами депутатських фракцій, утворених при Болехівській міській раді. У ході зустрічі обговорили питання щодо функціонування і утримання полігону твердих побутових відходів в урочищі «Криве». 
Як повідомив міський голова, до Болехівської міської ради надійшло повідомлення від приватного акціонерного товариства «Шкіряник» щодо припинення виробничої діяльності підприємства на території Болехівської територіальної громади на невизначений термін. Це підприємство на договірних умовах утримувало та обслуговувало полігон твердих побутових відходів в урочищі «Криве» за межами населеного пункту м. Болехова. Припинення діяльності ПрАТ «Шкіряник», а відповідно і розірвання договору на обслуговування полігону твердих побутових відходів у результаті призвело до необхідності утримання полігону силами Болехівського комбінату комунальних підприємств. 
«Для здійснення господарської діяльності з обслуговування полігону твердих побутових відходів комбінату комунальних підприємств необхідно буде придбати чи орендувати техніку для експлуатації полігону, придбати та встановити вагу для обліку кількості відходів, збільшити кількість працівників підприємства, які працюватимуть на полігоні тощо. Це все потребуватиме чималих затрат коштів, в тому числі і з місцевого бюджету. З розрахунку витрат це становитиме близько 200 тис. грн. у місяць.
Тому сьогодні назріла потреба вирішити питання подальшої експлуатації полігону твердих побутових відходів у зв’язку з необхідністю залучення коштів для його утримання», - зазначив Іван Яцинин.
За словами міського голови, одним із можливих шляхів вирішення проблеми є утримання полігону Болехівським ККП. У цьому випадку доведеться переглянути тариф та включити у ціну послуги зі збирання та вивозу вартість робіт з утилізації та захоронення ТПВ. Це призведе до підвищення вартості плати за вивезення твердих побутових відходів для мешканців Болехівської територіальної громади.
Іншим варіантом вирішення питання є передача полігону на утримання третім особам, що не виключає складування на ньому твердих побутових відходів з інших громад. У цьому випадку тариф для населення залишиться незмінним.
Ще один шлях - закриття полігону та вивезення відходів із Болехівської територіальної громади на інші полігони, що своєю чергою також приведе до зростання ціни на вивезення та утилізацію сміття для споживачів, оскільки окремі полігони приймають відходи з розрахунку700-1000 грн. за 1 тонну ТПВ.
Ознайомилися із проблемою Болехівської громади щодо експлуатації полігону ТПВ представники фірм, які надають схожі послуги у сусідніх громадах та надали свої пропозиції щодо її вирішення. Участь в обговоренні взяли представники компанії «ГрінЕра Україна», в обслуговуванні якої перебувають полігони у м.Стрию та Бориславі та ТзОВ «Комунальник+», яке здійснює вивезення сміття на території Болехівської територіальної громади.

Міський голова Іван Яцинин провів нараду з головами депутатських фракцій

Сьогодні, 26 січня 2022 року, міський голова Іван Яцинин провів нараду з головами депутатських фракцій, утворених при Болехівській міській раді. Під час наради обговорили питання щодо розподілу коштів бюджету розвитку Болехівської територіальної...

У Болехівській територіальній громаді оновлюють контейнери для сміття

З 1 січня 2022 року послуги зі збору та вивезення твердих побутових відходів на території Болехівської територіальної громади надаватиме ДП «Комунальник Плюс» ТзОВ «Комунальник 1», яке стало переможцем конкурсу з визначення виконавця послуг із...

Постійна комісія міської ради з питань ЖКГ провела чергове засідання

Відповідно до розпорядження міського голови від 5 лютого 2020 року №27, 25 лютого 2020 року о 10.00 год. у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться чергове пленарне засідання LІ сесії Болехівської міської ради VІІ...

0 Коментарів

Авторизація