У Болехівському ЦНАПі стали на облік 2065 внутрішньо переміщених осіб
12 кві, 2022 0 Коментарів 777 Переглядів

У Болехівському ЦНАПі стали на облік 2065 внутрішньо переміщених осіб

Через широкомасштабну агресію Росії проти України мільйони людей зараз вимушено покинули свої домівки та перемістилися в інші регіони України. Зокрема, в Болехівській територіальній громаді станом 12 квітня 2022 року зареєструвалося 2065 внутрішньо переміщених осіб.
На жаль, поки не запрацювала онлайн-реєстрація ВПО в Дії, працівники центру надання адміністративних послуг роблять титанічну роботу, не дивлячись на технічні складнощі, щоб оперативно зареєструвати всіх переміщених осіб, розуміючи, що люди потребують фінансової допомоги.

Через нестабільну роботу програмного комплексу Інформаційно-обчислюваного центру Мінсоцполітики «Соціальна громада» адміністраторам ЦНАПу Болехівської міської ради доводиться працювати майже цілодобово. Адже через велике навантаження на сервер, робота в денний період йде дуже повільно, або програмний комплекс взагалі не завантажується.

У зв’язку з цим працівники ЦНАПу знайшли вихід та організували роботу у вечірній та нічний час доби. Для прикладу, за 6 квітня та ніч 7 квітня в «Соцгромаді» було зареєстровано 180 справ про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та сформовано 180 довідок. Всього станом на 12 квітня 2022 року сформовано 1252 електронні справи та видано 1252 довідки. Також за останню добу прийнято та оброблено 85 заяв на отримання допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, важливим моментом є те, що робота в ЦНАПі добре організована, надаються консультації громадянам щодо переліку документів, які необхідні для подання на реєстрацію статусу ВПО та отримання допомоги. Зокрема, з метою скорочення часу прийому проводиться попередня підготовка документів (сканування) та ведеться попередній запис у чергу на прийом до адміністраторів. 

Про те, що робота організована добре, наголосили заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко та перший заступник голови Калуської РДА Оксана Канюка, які  відвідали центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Болехівської міської ради 11 квітня 2022 року.

Хочемо зазначити, що якщо раніше було передбачено, що з березня допомогу на проживання отримають тільки ті, які звернулися до 14 квітня, то тепер той строк продовжено до 30 квітня 2022 року.

Сподіваємося, що завдяки такій налагодженій роботі понад 2 тисячі людей, які поселися на території Болехівського громади, зможуть оперативно стати на облік як внутрішньо переміщені особи та отримати допомогу на проживання.

Не підвищуйте вартість оренди житла для біженців

Болехівщина, разом з іншими громадами Прикарпаття та всієї Західної України, є надійним тилом для людей, які постраждали від військових дій російської федерації та змушені були покинути власні домівки. Станом на сьогодні Болехівська громада прийняла...

На Болехівщині прихисток знайшли понад 1300 людей

Болехівщина продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб з тих областей нашої країни, де зараз тривають активні бойові дії. У більшості випадків люди прибувають до своїх родичів, друзів чи знайомих, а також винаймають житло на території громади. Є...

До уваги тимчасово переміщених на територію Болехівської громади осіб!

У приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Болехова за адресою: м.Болехів, вул.Д.Галицького, 39 (другий поверх) працює банк одягу для тимчасово переміщених громадян, які вимушено покинули власні...

0 Коментарів

Авторизація