Міський голова Іван Яцинин взяв участь у онлайн-нараді під головуванням заступника голови ОВА Віталія Ільчишина
05 сер, 2022 0 Коментарів 507 Переглядів

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у онлайн-нараді під головуванням заступника голови ОВА Віталія Ільчишина

Сьогодні, 5 серпня, за дорученням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА, головами райдержадміністрацій і територіальних громад області, яку провів заступник Віталій Ільчишин.

На нараді йшлося про підготовку додаткових приміщень для поселення внутрішньо переміщених людей у територіальних громадах Прикарпаття, надання соціальних послуг ВПО, дітям пільгових категорій, родинам військовослужбовців ЗСУ та іншим малозабезпеченим громадянам, забезпечення населення, установ та організацій області дровами для опалення у зимовий період.

Виступаючи перед учасниками наради, заступниця голови облдержадміністрації Людмила Сірко повідомила, що в області визначено 92 об’єкти для розміщення ВПО, у 17 з них донори вже проводять відповідні роботи. Це дозволить розгорнути понад тисячу додаткових місць для людей з Донеччини, які вимушені покинути свої домівки через війну. За словами посадовиці, у сільських, селищних та міських радах введено посади фахівців із соціальної роботи, які опікуватимуться в тому числі й ВПО.

«В області впроваджується пілотний проєкт із залученням іноземних донорів для організації роботи соціальних працівників, - зазначила Людмила Сірко.- Швейцарська організація «Фонд Terre des hommes» 9-11 серпня організовує навчання та забезпечить упродовж шести місяців оплату праці 25 соціальних працівників із можливістю подальшої пролонгації. Це дозволить підвищити ефективність їх роботи у наданні соціальних послуг, в тому числі й ВПО».

Окрему увагу було звернуто на виконання розпорядження КМУ № 679-р «Про проведення обов’язкової евакуації населення Донецької області» та, відповідно, необхідність розгортання додаткових ліжко-місць у об’єктах і закладах будь якої форми власності в громадах краю.
Для здійснення капітальних й поточних ремонтів, а також придбання матеріалів у місцевих бюджетах передбачено 23,2 мільйони гривень, а з обласного виділено 20 мільйонів. Станом на 1 серпня уже освоєно та профінансовано вісім мільйонів гривень.
«Звертаюся до керівників територіальних громад: нам необхідно активізувати цю роботу та забезпечити гідні умови для переселенців, адже фінансовий ресурс є, - зазначив Віталій Ільчишин. - Залучайте донорів, підходьте індивідуально до вирішення існуючих проблем, адже ніхто, крім нас, не допоможе нашим співвітчизникам».

Заступник голови облдержадміністрації також звернув увагу представників органів влади на місцях щодо підготовки до зими та забезпечення паливом соціально вразливих категорій людей, зокрема, родин військовослужбовців ЗСУ.
За інформацією начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Кокоця, держлісгоспи області уже заготовили та реалізували понад 82 тисячі метрів кубічних деревини, більше 8 тисяч кубометрів є у залишку, тому територіальні громади можуть закуповувати дрова для опалення.

«На Прикарпатті на 30 відсотків збільшилася заготівля деревини. Населення в індивідуальному порядку може звертатися у лісгоспи та самостійно вивозити дрова. Територіальним громадам на місцях необхідно детальніше проаналізувати свої потреби та окрему увагу звернути на незахищених та перестарілих й надати їм необхідну допомогу», - наголосив Віталій Ільчишин.
За результатами наради дано конкретні доручення та визначено терміни їх виконання.

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у нараді голови ОВА Світлани Онищук з головами

Вчора, 18 травня 2022 року, відбулася нарада п ід керівництвом голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук щодо вирішення актуальних проблем життєдіяльності Прикакарпаття. Участь у заході взяли народні депутати України, керівники...

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у онлайн-нараді під головуванням новопризначеного голови

Боротьба з COVID-19, децентралізація, постійна комунікація з громадами, «Велике будівництво» – такі пріоритети роботи назвав новопризначений голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук під час онлайн-наради з керівниками структурних...

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у нараді ОДА щодо надання соціальних послуг у ОТГ

Сьогодні міський голова Іван Яцинин та начальник управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому Мирослава Печененко взяли участь у нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук. Продовжуючи освітній...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація