Спочивай з Богом, Богдане, вірний сину українського народу: у Болехові попрощалися з Героєм, який загинув на війні
13 лип, 2022 0 Коментарів 541 Перегляд

Спочивай з Богом, Богдане, вірний сину українського народу: у Болехові попрощалися з Героєм, який загинув на війні

У Болехівській громаді – жалоба: рідні, друзі та місцеві жителі оплакують смерть воїна Богдана Янишина, який  8 липня на Миколаївщині під час виконання бойового завдання віддав життя за Україну.

…31-річний Богдан, незважаючи на юний вік, був прикладом для інших побратимів, його бойовий дух вражав стійкістю і мужністю. Він з легкістю брався за будь-яке доручене йому завдання, адже мав бойовий досвід, який здобув   під час служби у зоні АТО.

За участь у АТО був нагороджений медаллю «Учасник АТО». Від Івано-Франківської облдержадміністрації отримав медаль «За бойову звитягу». А медаль «За службу державі» бійцю вручили за те, що на блокпосту затримав велику вантажівку, яка везла допомогу сепаратистам.

Богдан був турботливим сином, люблячим чоловіком, вірним другом, щирим українцем. Він хотів, щоб ніхто ніколи з українців не жив в окопах, мріяв домогтися справедливого суду для тих, хто винен у смерті, каліцтвах та інших злочинах проти нашого народу…Хлопець планував довго жити, мріяв про дзвінкий сміх і тупіт маленьких ніжок своїх діточок, але всі його задуми перекреслили кляті рашисти…

«Чоловік закарбувався у пам'ять своєю добротою, гарячим серцем, відкритістю, світлими помислами, впевненістю. Коли поруч з тобою такі люди, то розумієш, що ми під надійним захистом. Перемога буде за нами!» – розповідають про загиблого його побратими.

Сьогодні, 13 липня, дув пронизливий вітер, який підсилював рясний дощ, але ніяка погода не завадила місцевим жителям прийти до батьківської хати Героя України Богдана Янишина, віддати шану та провести його в останню дорогу. Чи не в кожного лилися сльози, огортав розпач, в саме серце в’їдався біль утрати, в повітрі витали німі питання: «Чому? За що? Коли це все закінчиться?».

Біля батьківської хати бійця відбулася панахида. Отець-декан Дмитро Павлик у своїй промові зазначив, що знав Богдана ще хлоп’ям, спілкувався й перед відправленням його на війну:

«Я благословляв Богдана в далеку дорогу. Тоді ми з ним домовилися, що обов’язково зустрінемося після перемоги. Але агресор, який прийшов на нашу землю, забрав життя цієї світлої людини: чоловіка – у дружини, сина – у батька, брата, друга, побратима для воїнів, захисника нашої держави… Він знав, що йде за свою сім’ю, за свою родину, за свою країну. Він не боявся смерті і виконував з честю свій обов’язок до останнього…Серце кров’ю обливається від того, що щодня гинуть українці. Але я впевнений, що ці втрати недаремні. Перемога буде за нами, бо за нами правда, з нами Господь і над нами покров Пресвятої Богородиці», – наголосив священник.

Від імені загиблого Богдана відбулось його прощання з родиною, близькими і знайомими, сусідами, бойовими побратимами і всіма, кого він знав…

Під тужливу мелодію військового оркестру колона рушила до церкви Успіння Святої Анни, де священники з Болехівського деканату УГКЦ та ПЦУ провели чин відспівування.

…Під звуки автоматних черг та під «Ще не вмерла України» рідні попрощалися з Богданом. Біль утрати ще довго ятритиме душу. Гірко та несправедливо втрачати тих, кого любиш.

Дай, Боже, нам востаннє переживати й оплакувати такі втрати, а нашим захисникам, які загинули на російсько-українській війні низький уклін, світла і Вічна пам'ять! 

Спочивай з Богом, Богдане, у місті світлому, місті квітучому!
Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!

У Болехівській територіальній громаді оголошено Дні жалоби
Співчуття лип. 2022

У Болехівській територіальній громаді оголошено Дні жалоби

Зі сльозами на очах, у скорботі й з сумом у серці перебуває наша громада. Криваві руки окупантів обірвали життя молодому, мужньому, відважному синові України жителю Болехова Янишину Богданові Зеновійовичу. Попри юний вік військовий був прикладом для...

Просимо зустріти загиблого Героя з шаною
Співчуття лип. 2022

Просимо зустріти загиблого Героя з шаною

Сьогодні Болехівська громада зустрічатиме загиблого воїна Богдана Янишина, котрий віддав життя за Україну в нерівній битві з агресором на Миколаївщині. Прибуття траурного кортежу із загиблим очікується зранку, 12 липня, орієнтовно о 10.20-10.40 год....

Невимовний біль, сум і сльози: Болехівщина втратила ще одного захисника України
Співчуття лип. 2022

Невимовний біль, сум і сльози: Болехівщина втратила ще одного захисника України

Сумна звістка знову сколихнула нашу громаду. Чорні та криваві руки окупантів обірвали життя молодому, мужньому, відважному синові України жителю Болехова Янишину Богданові Зеновійовичу. Йому було лише 31…Але попри юний вік військовий був прикладом...

0 Коментарів

Авторизація