У Болехові відбулося різдвяне свято коляди
23 січ, 2023 0 Коментарів 607 Переглядів

У Болехові відбулося різдвяне свято коляди

Вчора, 22 січня 2023 року, у Болехові відбулося міське свято «Славім Різдво на рідній Україні».

Урочисто, під відкритим небом, на засніженій площі перед різдвяною шопкою колядували кращі колективи міста та сіл громади.
Розпочали святкову програму урочистою ходою площею Івана Франка у супроводі дзвонів вертепів та гучної коляди.

Привітав жителів міста та гостей заходу міський голова Іван Яцинин: «Сьогодні святом коляди ми урочисто завершуємо цикл різдвяних свят, які ми з Божою поміччю діждали і відсвяткували. І за це найперше слід віддати шану нашим військовослужбовцям, добровольцям, медикам, волонтерам, які піднялися на захист територіальної цілісності України, а також схилити голови перед пам’яттю загиблих Героїв. 
Дякую творчим колективам громади, що зберігаєте та примножуєте  мистецькі надбання краю, популяризуєте давні українські традиції, за те, що прославляєте народження Сина Божого колядою, і просите у Бога добра, благословення та миру нашій Україні. Нехай наші українські традиції та звичаї, звитяга та героїзм незламних воїнів ЗСУ й надалі гуртують нас задля перемоги!». 

Привітав Іван Васильович усіх присутніх й з Днем Соборності України, який  в нашій державі відзначають 22 січня. 

Поблагословив колядників на спільну коляду, побажав миру та спокою в серцях, сім’ях і в Україні настоятель Собору святих Жінок Мироносиць, митрофорний протоієрей отець-декан Болехівського деканату ПЦУ Іван Петрів.

З традиційними давніми та оригінальними сучасними колядками, які  з’явились у час випробувань для нашої країни, виступили народний аматорський чоловічий  ансамбль "Народні джерела,  народний аматорський жіночий ансамбль "Горицвіт", народний аматорський колектив "Родина", колективи клубів с. Тисів, с. Поляниця, с. Козаківки, с. Міжріччя, с. Танява, с. Сукіль. 

Прославляли новонародженого Ісуса солісти Софія Петрів, Микола Чикаловський, Роман Волчовський.

Милозвучно та дзвінко, душевно і трепетно линули колядки та віншування з уст дитячих колективів Будинку дитячої та юнацької творчості м.Болехова та Болехівської мистецької школи.

Колядували на добро, щастя та злагоду, бажали щасливого Різдва та миру нашій славній Україні.

Яскраві костюми, жива музика, вертепні дійства з піснями-колядками, жартами, короткими виставами,  зробили свято веселим та колоритним.  Щирі колядки, щедрівки та віншування з уст маленьких жителів громади наповнювали душу радістю, вселяли надію на те, що Україна переможе та матиме щасливе майбутнє, бо звичаї і традиції є кому передавати, є кому примножувати та зберігати.

Завершилося різдвяне дійство на центральній площі міста спільним виконанням коляди «Нова радість стала», яка доносилась далеко за її межами.

На площі Івана Франка у Болехові встановили різдвяну шопку

Цього року через війну в Україні на центральній площі міста Болехова не прикрашатимуть ялинку до новорічних та різдвяних свят. Проте, щоб жителі та гості нашої громади відчували атмосферу свята та трохи відволікались від війни, у місті встановили...

Свято коляди у Болехові

Сьогодні, 14 січня 2022 року, в день коли в Україні відзначають Новий Рік за старим стилем та день пам’яті святого Василія Великого, у Болехові біля різдвяної шопки на площі Івана Франка відбулося міське свято «Щедрівка і коляда у кожен дім...

У Болехові відбулося традиційне свято народної творчості «Розколяда»

Різдвяні свята – це пора, коли оновлюються наші душі, прискорено б’ються серця! Плекаючи в собі любов Ісуса, співаючи колядки, згадуючи свій рід, ми неодмінно стаємо на краплю кращими, добрішими, а головне – вдячними Господу. Час невпинно біжить...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація